Anden gang Jonathan var våd i nakken samme dag, blev jeg enig med mig selv om, at der KUNNE være tale om anden væske end sved. Den svagt gule farve gav måske også en yderligere ide om væskens ophavssted. (Men hvordan det kan komme helt der op, er mig alligevel en gåde !!)

Ingen tvivl om det – min søn trængte til et bad.

Mens jeg lavede de indledende øvelser med vand i vasken – finde håndklæde, stofbleer og olie frem, fik dejlige Jonathan lov at ligge på legetæppet på gulvet med numsen bar.

Alt er klart og jeg går ind for at hente ham,- og bedst som jeg når hen til ham, åbner han munden (for at knirke lidt velvære ud) samtidigt med, at han tisser… Jeg når grinende lige at dække for hans mund.. Men nu er badet udvidet til også at gælde håret 🙂

Nå,- men Jonathan i vandet – Et øjebliks utilfredshed afløses af et lille smil – og knirkende velvære. Jeg vasker forsigtigt hans lille mave og prøver at komme ind i alle hans små folder og dejlige deller. Håret vaskes .. og Jonathan kvitterer for det dejlige bad …. med endnu et lille springvand.

Indhyldet i et håndklæde, sætter vi os i sofaen for lige at få varmen, inden Jonathan igen skal have ble og tøj på igen. Der går kun et øjeblik, så får min dejlige dreng det der saglige blik i øjnene .. og så kommer den umiskendelige lyd af en ordenligt …

Ind på puslebordet med Jonathan – og efterhånden som jeg får pakket op, kan jeg se, at badet – om ikke helt har mistet sin effekt – så ihvertfald meget tæt på. Det var lige før jeg ville tror, gulsoten var kommet tilbage: Drengen var gul fra pungen og ned til lilletåneglen. Denne gang kunne man bare vaske det af.

Efter en ordenligt omgang etagevask, får Jonathan ble på igen.. Men denne gang er bleen gul UDENPÅ. Jeg ser ned af mig selv, og opdager, at turbo-Jonathan skam også har synes at mor skulle være med i legen. Midt på min mave – lige ud for puslebordet – er der HELT gult.

Nu ligger min lille "skideprins" og sover udmattet efter alle anstrengelserne. Og jeg sidder og fniser for mig selv. Man skal vist være nybagt mor, for at finde den slags så morsomt, som jeg finder det.  

/ Min søns anekdoter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *