Nøjagtigt hvor mange minutter, fik den nye regering lov til at sidde, før overskrifterne i aviserne lød: ”Løftebrud”.
De første tre ugers overskrifter handlede primært om løftebrud. Løftebrud efter løftebrud – allerede længe før allerførste lov var forsøgt forhandlet igennem. Før ministeren kunne huske navnet på sin ministersekretær – og i det hele taget finde sit skrivebord på den helt nye arbejdsplads, var forventningerne, at Danmark allerede var ændret til det radikalt modsatte af, hvad det var i forvejen.

Men ting tager tid.

Og ting skal gøres ordentligt.

Valgløfter er hensigtserklæringer. Og hvis et parti får 90 mandater alene, er jeg ikke i tvivl om, at alle valgløfterne vil blive indfriet allerede indenfor den første valgperiode. Men end ikke et parti med 90 mandater ville kunne nå at gennemføre alle drømmene på de første 14 dage.
Nu ligger første finanslov på plads. Enhver, der har fulgt med i valgkamp mv. kan kende elementerne. Måske ikke hele valgløfter – men aftryk af drømmen om. 

Lad nu Helle, Villy, Margrethe og alle de andre få en chance – ligesom Lars Løkke fik en chance. Lad dem vise, hvad det er, de vil med Danmark – og lur mig om det alligevel ikke ender med at passe meget godt med alle valgløfterne. Trods alt?

/ Politik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *