Vi var på Laanshøj idag. Min datter var der for at spille, mens jeg var der for at kapre et juletræ. Og der blev tale om kapring.

Laanshøj lokkede med ufattelig billige Juletræer. Et Nordmanss træ kostede kun 100 kr. Reelt set var et det salgsgimmick fra Kuben, fordi de gerne vil sælge nogle fede lejligheder på den gamle Værløse Flyvestation. Men det er jeg ret ligeglad med. Det eneste, jeg havde øje for, var de MEGET billige juletræer.

Så vi var der 3 minutter efter starten var gået. Jeg nåede lige at høre min datter klimte et nummer eller to, før jeg blev enige med mig selv om, at jeg måtte kaste mig ind i kampen efter et juletræ.

125 juletræer havde de at sælge af. Og hvis jeg ikke vidste bedre, ville jeg tro at der her var tale om et 95% off i en Marc Jacobbutik. Folk gik op i deres leden efter juletræ med liv og sjæl.

Det første pæne træ, jeg fandt satte jeg i et hjørne og tænke “Finder jeg ikke noget bedre, så tager jeg det der”. Hvorefter jeg vendte mig om og gik TO skridt. Derefter var der allerede et par med et barn på 2-3 år, der havde taget træet om stammen og nu var på vej hen for at betale for det.

Tilfælde – tænkte jeg – og gik videre på jagten efter det perfekte juletræ. Denne gang fandt jeg et – lidt mindre – men utrolig jævnt og godt træ. For at undlade at give træet for meget opmærksomhed, lod jeg fifligt som ingenting, og lod træet stå lidt gemt der bag et andet. Igen nåede jeg kun lige at fjerne mig fra træet, før andre havde taget træet bag mig.

Tredje træ var bestemt kønt og jævnt (Det var de faktisk alle sammen) men nu havde jeg lært min lektion. Jeg satte mig på hug foran min 4 årige søn og så ham i øjnene. “Jonathan – bevogt dette træ som var du superman, der var ved at redde en kvinde i nød”. Det forstår en 4 årig godt. Men jeg tror egentligt jeg fik skræmt ham mere end nødvendigt var, for lige pludselig ville knægten slet ikke have noget juletræ – og bevogtningen af mit noget så fine juletræ, stod nu alene i mine hænder.

Jeg lod det ikke være ude af mine hænder i to sekundter. Selv da de kørte det igennem det der rør, for at proppe net om det, holdte jeg tæt øje på MIT træ. Og jeg kunne mærke min triumf, som jeg slæbte træet hen i min mors bil. HA:.. Jeg fik et godt træ.

Først på vej tilbage lagde jeg mærke til, hvad der nu var ved at ske. Der var faktisk ikke ret mange mennesker tilbage mellem alle træerne. Tilgengæld stod der nu en lastbil ifærd med at læsse 50 juletræer MERE af… Hmmmm..

Alt dette blot for at rapporterer: Der er stadig RIGTIG mange flotte juletræer tilbage i Laanshøj i Værløse – og rygterne vil vide, at der kommer flere på søndag.

De har en julestue med gratis glögg og æbleskiver – underholdning i stor stil til både voksne og børn blandt andet med garden, luciaoptog til hest, julemand og gratis ponyridning – og juletræer til maks 100 kr for de aller største af dem. (Under 1,5 meter koster de 75 kr)

Og næste søndag kl. 13 åbner de igen for deres julestue og juletræssalget.

/ Jul

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *