For Jonathan er “jul” ikke en aften. Det er en tid. En LAAANG tid. Som tidligere beskrevet starter tiden, når bageren putter blomster på kagerne – og farvehandlere sætter sit juletog op. Og det slutter først omkring nytårsaften.

Idag er endnu en af mærkedagene: Første dag med gavekalender. Jeg er så snotheldig, at jeg har en mor, der i DEN grad vil mine børn det godt. Hele året samler hun små gaver og tingenoter, når hun handler ind. Eftersom hun vitterligt køber dem meget, meget løbende, får hun faktisk rigtig mange gode ting undervejs – og dermed kan julekalenderen, som for andre indeholder 4 viskelædre og 3 pakker rosiner, gøres for samme penge, men hver dag indeholde en “rimelig stor gave”. Ingen af gavernes værdi overstiger 10 kr.

Kalenderen blev hængt op i onsdags. Og lige siden har Jonathan at NU måtte det da være. Han udviklede sine matematiske evner, da han pludselig forstod begrebet “i overmorgen”. Nu kunne han pludselig godt tælle nætte til i overmorgen. Og idag er det ENDELIG i overmorgen.

Knægten vågnede kl. 6. Det er altså hårdt, når man normalt har fået lov at sove til kl. 9-10 stykker i weekenden. Men det gik hurtigt op for mig, at der ikke var nogen vej tilbage. Det var 1. december og NU skulle Jonathan have sin gave.

Et stk. stor plastikabe a la King Kong (eller Hong Kong som min datter ynder at kalde ham) dukkede op fra den store pakke. Og sørme og udyret ikke også have LYD.. Så een ting var at mor ikke rigtig havde fået øjne, der kl. 6 om morgenen.. Men så måtte jeg da VIRKELIG vågne lidt op til lidt abeskrig. Hmm…. gad vide hvad han får imorgen? Et trommesæt?

Det tog kun Jonathan 10 minutter at komme sig over den første gave. NU mente han sig faktisk klar til nummer to. Jeg forklarede for 10.000 gang, at der kun var een gave pr. dag.. hvortil Jonathan lagde hovedet på skrå og med sine mest bedårende øjne sagde “Men mor – vi kan da SNYDE lidt!”

Men gave nummer to, er derikke brug for -for aben er nu med i legolegen – og dens seje skrig giver genlyd i hele lejligheden.

/ Jul, Min søns udvikling

2 Replies

  1. Vi måtte sidste år lave en aftale med nissen, som kommer med gaverne hos os. Aftalen blev, at nissen afleverede gaverne mens børnene var i børnehave – for det med at gaven var klar om morgenen gjorde blot, at børnene stod tidligere og tidligere op….. Og det syntes vi forældre altså var et skråplan, specielt da den store en morgen vækkede os kl 03,30 og havde åbnet BEGGE gaver 🙂
    Så jeg kan sagtens forstå Jonathans iver!

  2. Uha – vores nisse har desværre allerede hængt alle gaverne lige over fjernsynet 🙂 Det var ellers en god ide . Desuden giver det mulighed for at lege med de ting, man får – frem for at de bliver “revet fra en” fordi man skal i børnehave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *