Jeg er bestemt til holistisk behandling! Massage, medianbaner, zoneterapi og nåle. Come along.

Men nu er det altså også sådan, at jeg ikke fejler noget. Jeg er i den heldige tilstand, at jeg er 40 år gammel – og faktisk ikke rigtig har nogen fysiske problemer. Mine tarme har det fint, min mave gør ikke knuder (ud over, når ham den søde stryger mig langs nakken – men det kalder man vist bare forelskelse), mine skuldre sidder, hvor de skal, min nakke er fin fin og mine knæ kan stadig holde til det, jeg nu engang skal bruge dem til. Mit hoved værker ikke i en led migræne – faktisk ikke så meget som en lille bitte hovedpine, ka jeg knibe frem. Alt i alt synes jeg faktisk, jeg er i fin fin form.

Derfor var det da også ren luksus sådan at få en massage.

Jeg har været inde i en periode, der var stressfyldt – og derfor var det da bestemt dejligt med lidt ro.

“Gør det ondt, når jeg trykker her” spurgte hun meget venligt undervejs. “Niks” kunne jeg med ro i sindet fortælle. Det gjorde ikke ondt.

“Hvad med her” spurgte hun, og trykkede mærkbart mere til “Nej – ikke rigtigt”.
“Hvad så med nu” prøvede hun og borede sine fingre og lange negle langt ind i min højre overarm. “Jo – når du sådan borer halvdelen af din arm ind i min – så jo – så gør det ondt” tænkte jeg – men nøjedes med at svare “jo – nu gør det ondt” i håb om det betød, at hun ville efterlade resten af sin arm UDE af min overarm.

Hvordan har dine arme det nu, spurgte hun mig, mens hun massede mig dejligt i nakken. “Øh.. har det?? De har det fint”. “Du kan ikke mærke noget i dem?” spurgte hun mere ledende. “Nej – det kan jeg ikke påstå” svarede jeg. “Sådan noget prikken eller noget?”  “Nej – det kan jeg udelukke. De har det fint”.

“Du mærker nok ikke efter” forklarede hun mig. Men det mente jeg jo faktisk jeg gjorde! Jeg mærkede efter – og nej – der var ikke noget galt. Men jeg kunne godt mærke, at jeg var komme i de helt rette hænder: Dem, der faktisk vidste bedre end jeg selv, at jeg faktisk har det skidt – helt uden at vide det!!

Og se – så forsvinder min respekt alligevel lidt for det holistiske.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *