Mias hemmelighed er Maria Erichssons 3. bog. De første to skrev hun dog sammen med Liza Marklund. De tog første fik en fantastisk modtagelse, da de med al ønskelig tydelighed viste, hvor grelt det står til, at være kvinde, hvis mand – eller eksmand er voldelig. Det er ikke meget samfundet kan tilbyde af hjælp.

De to første bøger var Forelsket sig til et mareridt – og Asyl. Begge bøger slugte jeg. Allerede inden at tage fat på Mias hemmelighed, havde jeg en fornemmelse af, at dette nok “bare var et spørgsmål om at malke koen HELT i bund” .. og jeg fik sørgeligvis forholdsvis ret.

Bogen – Mias hemmelighed, er ikke helt så godt skrevet, som de forgående to. Det er måske fordi Liza Marklund ikke længere er indenover. Dog er den stadig forholdsvis velskrevet.

Bogen fortæller, hvad der skete, da de endelig havde fået Asyl i USA. Mia, Anders og de to børn kan ENDELIG få lov at være forholdsvis frie. Grundet bogsalget for “Forelsket til et mareridt”, er Mia i stand til at bygge et liv op. Hun opdager dog hurtigt, at ægteskabet med Anders er ved at være overstået – og hun flytter fra ham, trods børnenes protester. Anders reagerer også meget uhensigtsmæssigt.

Det boget først og fremmest giver, er en følelse af, at trods de er i sikkerhed, så vil sikkerheden aldrig nå helt ind i hjertet, når man først har været udsat for så meget vold og misbrug, som Mia har. Løgnene forfølger hende – og hun føler bestemt ikke, at sandheden kan sætte hende fri – tværdimod.

Det kommer også frem at Mia efterlod et barn i Sverige. Inden de flygtede første gang, aflevede hun drengen hos sin mor og far, som lovede at passe ham “14 dage – mens vi er på ferie”. Drengen har efterfølgende boet hos sin far – som har givet ham en god opdragelse. Drengen har selv forsøgt at finde Mia – men har mødt en mur af tavshed omkring hvor hun kunne være. Dette naturligvis grundet alle de anstrengelser Mia selv har lavet, for at sikre, at hendes eksmand ikke finder dem.

Bogen er lidt “lala”. Der er en følelse af, at Mia .. Maria Eriksson har brug for penge for at opretholde sin fornemmelse af frihed.. af uafhængighed.. og at det er årsagen til at hun skriver bogen. Hun skriver sågar tilsidst, at hun vil udgive endnu en bog, hvor hun fortæller om de kvinder, hun mødte på sin vej. Den del af bogen, bryder jeg mig meget lidt om.. fordi det bekræfter mig i fornemmelse af, at det ikke var fordi der var en historie at fortælle – men en masse læsere – der bare gerne ville betale for at høre, hvordan det var gået hende efterfølgende.

Jeg tror jeg springer næste bog over. Men alt i alt var det da lidt sjovt at høre, hvordan det gik, efter de havde fået asyl i USA.

/ Bog

5 Replies

  1. Jeg har også læst de omtalte bøger. De to første bøger rørte mig så dybt og jeg fandt det fortvivlende hvad familien blev udsat for og gennemlevede.
    Men da jeg så læste Mia’s hemmelighed, så blev jeg egentlig rigtig vred på Mia / Maria Eriksson. Jeg ser hende nu som usandsynlig egoistisk og selvcentreret. Jeg bryder mig faktisk slet ikke om hende længere. Og jeg skal heller ikke læse flere bøger fra hendes hånd.

  2. hej ..jeg syntes,at man burde lave en film om dette.da mange kvinder.har prøvet dette vdr vold og trusler.tror at den ville hjælpe mange

  3. Jeg synes alle tre bøger var vildt gode. Jeg synes ikke det Mia fremstår som en selvcentreret og egoistisk kvinde.. J
    eg blev næsten helt lettet af at høre, at det gik hende godt, til sidst !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *