På Samsø Ø-lejr sigter man på, at der er aftensmad hver dag kl. 18. Dette er dog ikke helt så enkelt, som det ellers kan lyde, for maden skal laves over gasblus – og uden nogen elektriske hjælpeforanstaltninger. Ikke desto mindre er maden på ø-lejren helt særlig.. for det smager HIMMELSK.
Om onsdagen var det min tur til at være på madholdet – og menuen lød på lasagne.. så hermed en opskrift på lasagne til 100 mennesker. Man tager 10 kilo oksekød og bruner det på en pande – lidt af gangen.
Rens og hak 5 kg løg – og svits dem på en anden pande.
3 kg gulerødder skrælles og hakkes fint – og tilsættes.
Det hele røres sammen i en stor gryde
Herefter tager man 500 g smør – og smelter i en stor gryde – løbende tilsættes mel, så al smørret bindes i melet. Herefter røres 1 liter mælk i af gangen. Indtil man har 10 liter sovs. (Dette tager rundt regnet 1,5 time – og der skal røres i den kogende mælk HELE tiden.. ALLE 10 liter.. prøv at spørge om jeg har fået overarme som en arbejdsmand 🙂 )
Dertil tilsættes et helt glas med muskatnød – og 2-3 kilo revet ost.
Det hele lægges sammen på store fade – i lag: Først lægges der lasagneplader, derefter kødsovs, lasagneplader, hvid sovs osv.
Til lasagnen servede vi gulerods/hvidkålssalat og det mest fantastiske brød, som vores “morgenbollemand” havde bagt til aftensmaden.
Hvad med ovnen – den skal da være pænt stor til sådan en lasange! – lyder nu meget hyggeligt, meeeeeeeeeeen tror nu alligevel du skal kigge længe efter os:o))
MEGET stor gasovn. Der var to ovne – begge med cirka dobbelt kapacitet i forhold til normale ovne.