Ny Alliance er langsomt begyndt at melde ud, hvad de ønsker, deres fremtidige politik skal være. Første udmelding: Skatten skal – for alle – ned på 42%.

Der tabte de lige mig – og adskillige andre vælgere på gulvet!

Det siger sig selv, at en del af skattenedsættelserne er selvbetalende. Eftersom folk betaler mindre i skat, kan det bedre betale sig at arbejde mere – og dermed er der flere kroner at beskatte. Men den holder kun et stykke af vejen.

Derefter skal der besparelser til. Men hvordan laver man besparelser på områder, der allerede er så udsultet, at vores sammenligningsgrundlag efterhånden minder om et u-land? Hvordan sparer man den absolut sidste sygeplejerske væk?

Hvor – helt nøjagtigt – er de penge, der skal hentes hjem? Min datters skole er i forfald – big time. Det er lappeløsning på lappeløsning. Fantastiske lærer hænger i med neglene, for at give vores børn, den uddannelse, vores børn skal have. De gør det fantastisk. Men skal der skæres der, er det nødvedigt, at lærere generalt indvilligere i at arbejde gratis. Det tror jeg ikke er en mulighed!

Min søns institution har indført lukkedage. Der er mindre personale til stede – og der er ikke penge til at lave nye tiltag – om det så er legepladser eller forbedringer indenfor. Der er ingen penge.

Vores kræftramte medborgere må i gru se på, at de ikke bliver behandlet, som de troede de ville blive. De må se til, mens resten af verden udviser en ligegyldighed – fordi systemets hvide mennesker bliver nødt til at erkende, at der ganske enkelt ikke er kapacitet til at behandle de kræftramte hurtigt nok. De stakkels “hvide mennesker” ansat på landes hospitaler, må udvikle sig et følelsesmæssigt panser, for at kunne udholde at gå på arbejde.

Vore ældre bliver passet af 19 årige skoleknægte og piger, der “lige skal tjene lidt penge ved siden af” – og som aldrig har været interesseret synderligt i hvad der er værdigt – og hvad der ikke er. Og som ikke har tiden til at finde ud af det. Social og Sundhedsassister er en mangelvare af dimensioner. Det er ikke en uddannelse med nogen form for prestige i. Der er ingen penge i at arbejde med mennesker.

De ældre, der ikke allerede bliver passet på tilrettede “hjem” for dem, må finde sig i, kun at komme i bad 38 min een gang om ugen – når hjemmehjælperen iøvrigt ikke er syg. Ligeledes må “en rengøring hver 14. dag” på bare 1 time eller 1,5 være “mere end rigtigt” for at have en rimelig husholdning, når man ikke længere selv kan klare at svige støvsugeren.

De offentligt ansatte er nærmest til grin for deres løn. Der er ikke noget at sige til, at sygeplejerskerne hellere vil ansættes som vikarer og knokle rundt på forskellige og nye afdelinger hver dag, for fastansættelsen tilbyder utrolig dårlige lønforhold.

“Vi kan ikke rutte med det offentliges penge” .. Nej – fint nok – men måske flugten fra de offentlige job skulle ses som et fingerpeg om, at det ikke er “rutteri af offentlige midler” der er problemet – men at man slet ikke tilbyder en rimelig løn for et veludført arbejde.

Men alt det er tilsyneladende ikke væsenligt for Ny Alliance. Det, der er vigtigt er, at vi alle kun skal betale 42% i skat.

Hvad skal jeg bruge den skattenedsættelse til, hvis jeg alligevel ikke kan få råd til forsikringen, der gør, at jeg kan komme på privathospital, når jeg får kræft – og en privatskole til mine unger.. og en privat hjemmehjælper til mine kære, der har brug for det? Jeg kan da godt se, at dem, der tjener mest i samfundet, netop i højere grad vil få råd til sådan noget – men almen mand må finde sig i den dårlige behandling, de rige tilsyneladende ikke skal være medbetaler af.

Og så den, jeg kaster mest op af: Det må ikke gå ud over boligejere. Nej – det er klart. At folk reelt har en formue på 2-3-4 millioner kroner… Det er klart – det er LANGT mere vigtigt, at folk er så formuende, end at vi behandler vores medmennesker med repekt og omsorg. Længe leve egoismen!

Nu ved jeg da i det mindste, at JEG ikke stemmer på Ny Alliance.

/ Politik

10 Replies

  1. Det gør jeg heller ikke!! Jeg læste en artikel i Politiken i går om hvordan den eventuelle skattenedsættelse vil påvirke folks indkomst – og dem der vil få den største skattefordel er – big surprise! – dem der i forvejen tjener mests, nemlig de rigeste 10%.
    Jeg er i det hele taget så uendelig træt af “friværdi-Danmark” hvor dem der har tjent penge på at have erhvervet sig en bolig i et attraktivt (dyrt) område, ikke kan få armene ned over hvor dygtige de selv er.

  2. Okay uden at ville kaste benzin på bålet så lyder det godt nok som om rønnebærerne er sure. Ikke fordi jeg ønsker at gå ind i en diskussion om ny alliance eller skattenedsættelser. Men hvorfor er det lige at det hele er boligejernes skyld? Der er jo ingen som har forhindret Jer i at erhverve en bolig. Det er et valg som står en frit for. Det kan godt tænkes at man ikke kan erhverve sig en bolig lige netop der hvor man allerhelst vil. Fx er der en grund til jeg bor i det mørke Jylland hvor boligerne er til at betale 🙂
    Men jeg synes det er forkert at give andre skylden for at man ikke selv sidder med friværdi.
    En som heller ikke stemmer på ny alliance men af helt andre grunde

  3. Jeg mener bestemt, at mennesker, der har købt egen bolig skal sikres i egen bolig – også fremover. Naturligvis skal man ikke sætte ejendomsskatterne så meget i vejret, at folk må gå fra hus og hjem – og naturligvis skal det være mulighed at score en god fortjeneste, når man sælger sit hus.
    Det undrer mig bare at det punkt – og KUN det punkt er helligt, når det nu vitterligt er een af de eneste steder, der rent faktisk ER penge. Det er det, jeg ikke forstår – for jeg kan ikke forstå, hvorfor husejere er mere hellige end hjemmehjælp eller skoler!
    Man må jo finde penge, hvor penge er – og det er svært at plukke håret af en skaldet. Og hvis skatten skal ned og husejerne ikke må berøres, så har jeg svært ved at se, hvor pengene skal komme fra, hvis vi ikke skal ende med endnu dårligere offentlige systemer.
    Mange hilsner
    Pernille

  4. Mange førstegangskøbere har jo sat sig afsindig hårdt i det. Ikke alle har friværdi og mange bruger jo også huset som opsparing i stedet for fx pension.
    MEN: Hvor der er et valg er der også altid et fravalg 🙂

  5. Jeg tænker bare: Hvad med os der har en trækprocent UNDER 42?
    Sorry, indskudt joke. Jeg har altid ment at vi alle sammen har en tendens til at glemme hvorfor vi betaler skat til at starte med.

  6. At nedsætte skatten til 42% for alle, ville betyde, at de lavtlønnede (set ud fra indkomst) vil betale mere i skat end dem som tjener kassen. Det kan jeg ikke se noget rimeligt i. Så jeg er helt enig med dig.
    Men oki, jeg er også bare en socialdemokrat 😉 hah…

  7. Husejer eller ej. Jeg stemmer heller ikke på ny Alliance. Vores institutioner er også i forfald og har været det i mange mange år. kristoffer startede i skole for snart 6 år siden og der skrev jeg et brev til skoleinspektøren. Jeg havde selv gået på skolen og var forfærdet over at se hvordan alt var forfaldet på små 20 år.
    men ved I hvad vi mangler? Vi mangler pedellen, som sætter en ære i at feje skolegården, en lærer, som ikke melder sig syg konstant. Vi mangler plejepersonale som råber OP under overenskomstforhandlingerne. Jeg er selv soc.-& sundhedsassistent på et sygehus og møder dagligt vikarer, som får det dobbelte i løn.
    Og så vil jeg bare sige, at vi købte hus i 1997 og fik det for 733000 kr. Det var hvad banken mente vi havde råd til. Idag er det 1.8 værd. Men jeg kan sagtens få armene ned, for min mand er syg og er under revalidering og får 10.000 kr udbetalt om måneden. Og var det ikke for at vores hus var steget i værdi. Ja! så havde vi ikke kunnet overleve. Vi har lånt i friværdien og må hver måned spæde op med de penge. Men så må jeg/vi leve med et gammelt badeværelse fra 60érne, som der måske aldrig blir råd til at ombygge.Da vi købte
    huset var det jo ikke fordi vi var boligspekulanter, men fordi vi ikke ville smide flere penge ud af vinduet til grisk udlejer.

  8. 42% er i forvejen alt for højt – og det baserer jeg på hvad vi får for pengene i dag. Problemet er rod og folk der ikke yder dagens gode gerning i offentlige jobs – nej ikke sygeplejerskerne, men det er min private overbevisning at der rundt omkring på (alle) offentlige kontorer sidder adskillige mennesker der ikke ville have en jordisk chance på en privat arbejdsplads – simpelthen fordi de ikke laver en skid andet end at drikke kaffe og flytte den ene bunke efter den anden fra A til B og så tilbage igen for at se aktive ud. Ja undskyld mig, men det er da fuldstændig urealistisk at så mange penge, som skatte indtægten i DK jo altså er, ikke kan slå til i det samfund som vi har. Da regeringen trådte til startede de med at sige at der skulle luges ud i de mange forvaltninger og udvalg – det nedsatte de så et overbetalt udvalg til at gøre – gad vide hvor langt de er kommet med deres analyser?!?! Gid de ville vende bøtten engang og kigge på samfundet punkt for punkt den anden vej rundt. Skolen i brøndby, hvad skal den koste? Plejehjemmet i Horsens, hvad koster det? Sygehus på Bornholm? hvad koster det?? Osv osv osv. Jo oprydning tager tid, men jeg er ret sikker på det ville få de unødvendige pengeslugere frem i lyset og så tror jeg helt ærligt at 42% pr. skatteyder er rigeligt! (Også selvom både Britta og Bente nede fra tekniskforvaltning kommer på støtten indtil de finder et job eller starter en brugskunstforretning)
    Nu går jeg på ferie og jeg agter ikke at finde ud af hvad Ny alliance gør for at fortjene nogens stemmer inden da ;o)

  9. Husejer behøver desværre ikke være ensbetydende med enorm rigdom med mindre man vælger at sælge huset. Friværdi er bestemt godt, men det er jo mursten og låner man i dem, skal pengene betales tilbage. Vi har en pæn friværdi, men vi har ikke en årsindtægt, der berettiger til at vi tager lån.
    vi har taget et valg. vi valgte at købe hus, men har så fravalgt ferier, ture i tivoli, på restauranter o.s.v. Det gør vi gerne, men det kan også have en pris at være en af de “rige” husejere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *