Imorgen er det nøjagtigt 4 år siden, Jonathan dukkede op – adskillige uger for tidligt.

Og imorgen kommer børnehaven på visit. Vi satser på godt vejr. Og der stopper vi ikke. Vi lukker vores øjne, krydser vores fingre, holder vores vejr – og satser på godt vejr. 23 unger og 4 voksne er mere end jeg tror, vores lejlighed lige kan magte.

“Det er så hyggeligt i haven” forklarede en pædagog mig. Og jeg må give hende ret. “Og vejret – det er jo kun os voksne, der er bekymret for det. Ungerne er jo ligeglade. “.. Ja… men altså lagkage i regnvejr.. serverer man det med sugerør eller?? Så vi satser videre på det gode vejr.

Menuen fra da min datter var lille, er ændret lidt. Vi har altid været til det sunde, men i år er det alligevel meget sundt. Vi byder på pølsehorn, gulerødder, agurker, peberfrugter og tomater, skyllet ned med passende mængder af saftevand. Og så er der lagkage. Det er sådan set det.

Jonathan holder også vejret, men det er fordi han glæder sig.. som det lille barn, han nu engang er. Det er første gang børnehaven kommer på besøg – og hans forventninger er utrolig udefineret.. ikke desto mindre glæder han sig meget.

Jeg glæder mig. Jeg har gemt på gaver nu i flere måneder. Adskillige af mine gæster, har været en tur i kælderen for at se mit indkøb til sønnike. Jeg har glædet mig i månedsvis til, når han flår papiret af, og ser, at mor fandt det, han ønsker sig aller mest i verden. Han er endnu i en alder, hvor forventningerne til gaverne er rimelige – også prismæssigt. Så min søn får ALT hvad han ønsker sig .. De fødsesldage, hvor det er muligt, skal nydes – for lige om lidt ønsker han sig en gokartbane på legepladsen, en motorcykel og en hest.

/ Min søns udvikling

7 Replies

  1. Tillykke med ham!! 🙂
    Heh, det der minder meget om mine tanker omkring netop samme – men jeg var nu godt nok ude i god tid og havde heldigvis tallerkner, kopper og duge i god tid.
    Biler-bilerne er også svære at få herhjeme, men med lidt snilde kan de findes i England, og tit kan det faktisk godt foresvares økonomisk . MED porto.
    Jeg havde en fest med at finde Ronni Ræs – det var den eneste vi manglede dengang – og det endte også med at blive i England.
    I dag er der jo begyndt at komme forskellige udgaver. Og det gør det næsten umuligt at følge med. Men i skrivende stund rummer samlingen nu alligevel faktisk 32 (ja – 32) stk biler-biler. Og tænker man over det og regner med ca 50 kr pr stk – så… pyha! Det har kostet mange penge siden filmen kom frem… :/
    Men – hvor fa.. hvor er det bare også det hele værd (og det ER jo hans børnepenge, der bliver brugt) når man får det der !”jaaaaaaaaaaaaaaah” smil :)) Ikke??
    ps. den der lyt og læs bog er også helt god 🙂 Stort hit herhjemme

  2. Husker det tydeligt fra de store. Men min frygt for, at bo i en krigszone, efterfølgende blev gjort til skamme. Alle ungerne ryddede op efter sig og spiste pænt, og kastede slet ikke med lagekagen.
    Tænkte så da ham den 5 årige holdt sin første hjemmefødselsdag for børnehaven, at børn nok har ændret sig, og så ville jeg helt bestemt bo i den der krigszone. Men nej.
    Synes det har været en frigtig fed oplevelse for mine børn, at have børnehaven med hjem. Det giver også et sug til identiteten…
    Ønsker jer en super god fødselsdag i morgen. Håber alt bliver godt og at din søn bliver lykkelig for gaverne. Tillykke med ham 🙂

  3. Selvfølgelig bliver det godt vejr ! Det skal det simpelthen bare være – vi skal på en dagstur til Bornholm, min svigerinde fylder 40 og har aldrig været på Bornholm. Hun har inviteret os og dagen starter allerede kl.6.15 i Ballerup 🙁 Så vi har arrangeret aflevering og hentning af drengene, da de ikke skal med…… Så JA godt vejr !!!
    Rigtig god dag og tillykke – jeg når ikke at skrive det i morgen.
    Kh Katja

  4. Jep – det han skal have indenfor biler, er på plads. “Alt hvad han ønsker sig” er en overdrivelse – for reelt ønsker han sig ALT hvad der står Biler på, og det er altså ikke alt, der er i kasserne.. Men noget.. og jeg tror bestemt NOK 🙂
    Rigtig go tur, Katja!
    Mange hilsner
    Pernille

  5. Ih, tillykke med din store dreng!
    Vores jagt på Cars-madkasserne endte i øvrigt noget uventet: Vi fik slet ikke brug for dem, for vi besluttede lynhurtigt, at knægten ikke skulle i børnehave lige nu, fordi det har vist sig, at han sandsynligvis har en mild grad af autisme. Så nu skal han slet ikke bruge madkasse, men så alligevel måske, for han har set sig varm på sin lillebrors madkasser og render gerne rundt med dem, så måske jeg alligevel skulle bestille en på den anden side af jorden. 🙂

  6. Kære Pernille. Et stort tillykke med din skønne knægt. Tænk at han nu er fire år. Ja jeg ved at du i dag vil tage en tur ned af memory lane og tænke på denne særlige dag for fire år siden.
    Fik lige at vide en kollega har født i dag. Hvilken herlig nyhed.
    Håber I har haft en hel forrygende dag og at vejret var med Jer.
    KH
    Eva

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *