Jeg er mere end almindelig stolt idag.

Jonathan cykler nu på to hjul.

Jeg endte med at løbe sammen med ham tre gange ialt –  og nu kan han! Der var ingen tvivl, da han steg på cyklen idag. Det var som om der var noget, der var gået op for ham. Noget med balancen.

Han nåede at falde en enkelt gang i overmod. Vi cyklede ned i byen (mor halsende efter) hvor Jonathan besluttede sig for at køre ned af en bakke. Jeg nåede ham ikke ordenligt, før han drejede ned af bakken.. og 2 sek. efter var han stødt ind i væggen. Kombinationen af et 45 grader sving – og en bakke, der giver god fart, var alligevel for meget for min lille mand, der brutalt blev stoppet af en murstensvæg.. Heldigvis var det kun to fingre, der ikke lige var, hvor de skulle have været – så smerten var til at overse. Ingen mærke – ikke engang et plaster var påkrævet. Men han opdagede vist, at selvom han kan cykle på to hjul, kan han ikke indtage HELE verden på een dag. Jeg fik lov til at holde i ham, da vi kørte op af bakken, da vi gik hjem. Men resten af vejen cyklede han helt selv.

Og i Jonathans hoved. er det en STOR ting. For ikke ret lang tid siden, var en 3 årig i hans bevidsthed “een, der bruger ble”. Det er noget, han har talt meget om. Nu er han pludselig en stor dreng, hvis han skal sige det selv, fordi han kan cykle på to hjul.

Og jeg er imponeret. Mest over så lille et menneskes evne til at lære. Jeg fatter ikke at knægten har fået greb om balancen på to hjul, så hurtigt!

Jonathans udvikling har altid været anderledes – og nu har en en treårig (MEGET snart 4 år), der selv kan cykle, men stadig ikke kan tale i ordentlige sætninger.. Udvikling er noget underligt noget.

/ cykel, Min søns udvikling

2 Replies

  1. Jamen han har da altid haft for travlt med motoriken til at ha tid til det der snakke noget:) og den del klare hans mor jo også så strålende 😉
    Men han ER godt nok sej – måske vi skal bestille timer hos dig?!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *