Manden og jeg er lidt småhysteriske med Nørreport station, så min datter og hendes veninde fik besked på at mødes med mig på Østerport station. Så kunne vi samme tage det sidste stop – før vi gik på shoppingtur.

At det så var mig, der endte med at være klovnen, der var ved at tage i den forkerte retning – og de to telefonløse piger klarede alt til stort bravour trods manglende kontakt – og en mor, der kom 5 minutter forsent – det er så bare endnu en reminder til mig om, at de er blevet ældre.. meget ældre og meget mere moden, end moren egentligt ønsker. De kan nemlig sagtens selv.

Når man er 11 år gammel, så er enhver shoppingtur faktisk gjort på forhånd. Der er 4 butikker, der SKAL besøges, for at turen kan kategoriseres som “shopping”.

Første stop: gadgets.dk Den butik overrasker HVER gang. Det utal af underlige digenoter og dippedutter, der enten giver stød, prutter – eller kaster luft i nakken på folk, er et rent eventyr at gå i gang med. Denne gang blev det til en fødseldagsgave til en helt særlig pige, der bliver 17 lige om lidt.

Andet stop: Søstrene Grene. Her er der nemlig rig mulighed for for alvor at få valuta for de forholdsvis små lommepenge, man har med. Min datter havde omkring 100 og hendes veninde omkring det samme. Søstrene Grene bød på pensler og viskelæder, der kostede 88 øre. Tænk, at man kan få noget til under en krone! Så er 100 kr alligevel meget.

Tredje stop Glitter – var egentligt meningen bare at skulle være et “vinduesshopping”stop – men tilbuddet ville det anderledes. De har “drømmeposer” i øjeblikket. “Se mor- KUN 24,50” sagde min pige – og ledte som besat efter den tungeste pose.

Jeg må indrømme, at jeg var overrasket over indholdet. 9 halskæder var der – og et sæt øreringe. Førpris ialt: 1132,00 kr! Se det er noget to piger på 11 forstår! Det er ikke hver dag man sådan kan spare 1.107,50 kr. At der så er adskillige rædsler imellem de 9 kæder – er så en detalje. Adskillige af dem ville jeg gerne gå med, hvis jeg “lige havde tøjet til det”. Veninden fik lige så mange halskæder til nogenlunde samme førpris – for samme pris.

Men købet af for 1132,00 kr smykker, gjorde så også, at der ikke rigtig var nogen penge tilbage, da vi kom til sidste stop på ruten: Tiger. Men nu ved jeg, hvad de ønsker sig 🙂

Far fik MEGET store øjne, efterhånden som pigebarnet viste sit fund frem. “Se far – denne hermed muslinger, kan jeg rigtig godt lide”. Jeg kunne høre hjernecellerne tælle sammen efterhånden som der kom en ny kæde op med endnu et prisskilt på over 100 kr. Et øjeblik så han seriøst ud som om jeg aldrig ville blive betroet med så meget som een eneste krone af privatøkonomien i fremtiden – indtil det gik op for ham, at priserne var førpriser – og prisen reelt havde været en pris lige for småpiger. Derefter mente selv far, at ungerne havde begået et rigtig godt shoppingkup… og den slags har fædre ellers ikke forstand på!

Dagens smykkekøb

Dagens bedste køb – skulle det efterfølgende vise sig – var da begge unger købe en marionetdukke af en gadehandler. Min datter fik en hund, mens veninden fik en stork.

Og glad var moren, da hun kunne sidde og se på, at nok er de store – og vil have smykker og shoppingture.. Men de er alligevel ikke størrer, end at de snildt kan få tiden til at flyve med at lege med nogle marionetdukker.

/ Min datters udvikling

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *