Min fars “H F B” er typisk min far. Han har det fint med hemmeligheder og mystik. Og han kender betydningen af en hemmelighed.

Når jeg engang – om 60 år – finder ud af, hvad HFB stod for, vil jeg aldrig nogen sinde i mit liv glemme det. For jeg har spekuleret på det så ofte og så meget, at jeg har været samtlige ord i ordbogen igennem allerede. Behovet for at sætte ord på – og dermed meningen på, er efterhånden næsten fysisk.

Havde min far sat sig ned overfor mig og fortalt mig – for 15 år siden “Jeg har en livsfilosofi – og den er sådan her:… ” og så bare forklaret mig om “H F B” – så ville jeg bestemt have lyttet – men jeg ville nok også have glemt det igen – eller ikke anset det for værende “så vigtigt igen”.

Ved at holde hemmeligheden i live, opstår mystikken. Og behovet for at opklare mysteriet. Og i den proces bliver ordene bag “H F B” langt mere vigtige. Idag ved jeg, at de tre ord, der gemmer sig bag i tre bogstaver, er en pandoras æske til min fars sind. Tre ord, som jeg ved, beskriver min far bedre end noget andet.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at når jeg en dag opdager hvad “H F B” betyder – så vil jeg tage det med mig resten af mine dage.

Det kendetegner store fortællere – at de formår at opretholde interessen – og intensiteten. (Selvom jeg er helt sikker på, at det ikke er derfor jeg ikke får det at vide 🙂 )

 

/ ..sagde hunden

2 Replies

  1. Mine er GDFD – tænker det hver morgen og gør hvad jeg kan for at efterleve det hver dag og håber at drømme det om natten.
    Din fars tror jeg er High Five Bamsebjørn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *