Det summer af aktivitet på legepladsen for tiden.

Min datter skal holde fødselsdag i november – og hun har selv fundet ud af, at hun vil lave et “rollespil” – godt inspireret af Barda. Jeg blev lettere forpustet, første gang hun nævnte sin drøm af en fødselsdag. “Vi skal lave et rollespil, med trolde, hekse og riddere”. Jeg kunne mærke halsen snørrer sig sammen efterhånden som det gik op for mig, hvad det ville kræve af udstyr – og af hjælp på dagen.

Sidste år var det meningen at min datter ville inviterer alle sine klassekammerater i Film X, men Film X svarede ikke på mine mange henvendelser (blandt andet fordi jeg henvendte mig de forkerte steder) og dermed løb fødselsdagsfesten for kammeraterne lige så stille ud i sandet. Så i år SKAL lykkes.

Nu er produktionen af våben mv. gået i gang. Og jeg er mere fortrøstningsfuld. Kammerater fra gården vil gerne skaffe venner, der også gerne vil være “statister” i det spil, min datter skal stable på benene. Og ungerne nyder legen.

En liggeunderlag, en gang gaffatape – og nogle bambuspinde – mere skal der ikke til, for at man kan producerer nogle ret fine – og fuldkommen uskadelige våben. Og vi havde kun lige rullet det sidste gaffatape om de første to våben, før de første unger skulle prøve.

Jonathan ELSKER sit nye sværd – og har opfordret til duel mange gange allerede. Og min datter og hendes venner øver kampteknikker og leger “alle mod Nick (som er vores store hjælp, da han er den eneste, der reelt ved noget om rollespil i forvejen)” i timevise.

Våbnene er både forholdsvis billige at producerer – og så er den go nok: Man kommer vitterligt ikke til skade – selv ved de mere voldsomme slag. Desuden er de hurtige at lave. Indtil nu har vi 5 sværd og 4 “køller”.

Min første fustration var at overkomme at lave våben til 23 børn + statisterne (10-15 mennesker) men det kommer ikke til at blive problemet.

Næste punkt bliver så: At lave kostumer og rekvisitter iøvrigt. Men hvis vi ikke når det, nøjes vi bare med våbnene.. det er ok.

/ Min datters udvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *