“Uha – vi må ikke se bare pigemaver i MGP”. Fair – HELT fair.

MGP har alle år været ungernes fristed – og DR har været gode til at sætte grænser for, hvad der er “korrekt” når man er en pige på 12 år – eller en dreng på 14. De har været rigtig gode til at finde sange, der handlede om aldersrelaterede emner.

Og så kom Signe og Bruno forbi.

Jonathan elskede MGP fra starten. Altså lige med undtagelse af alle de der irritende sange, der var indimellem .. og så ligefrem 10 af dem.. Det fattede han ikke. Han forstod pausemusikken “Se min kjole” og han forstod også manden fra Sigurds bjørnetime. Bruno var lige ham.

Min datter på 10 år – som burde være kerneseeren. Hende, der trofast har set det år for år. Hende, der ville aflyse et bryllup eller sin første date, for at se det, hun havde derimod svært ved at se, hvad “Se min kjole” kunne gøre for hende.

Hun kan lide Black Eyed Peas. Hun kan lide James Blunt og Amy Diamond. Og det var det, hun havde regnet med, skulle krydre aftnen. Måske ikke lige de kunstner – men kunstner i den dur. I stedet fik hun et potporrie, der indeholdte samtlige julekalendernumre fra da hendes mor var lille – ligesom et Bamse og Kylling nummer også lige blev fyret af for fuld hammer.

DR solgte sine kronjuveler i pænheden og korrekthedens navn. De viste det, jeg som mor, ville ønske min datter stadig kunne lide. De viste det, alle børn – inkl. de 3 årige, kan nynne med på. De glemte bare hele den gruppe af børn, der rent faktisk er årsagen til succesen.. Dem, der er midt imellem.. fra 7 og op til 13 år. Mærkeligt – for det var den alder, de udøvende kunstner havde.

Det må være mærkeligt, at stille sig på scenen – som f.eks. Seb – og tro, at man synger for børn på sin egen alder – og så finde ud af, at de eneste, der kunne holde sig vågne hele aftnen var dem under 5.

/ Mine meninger

6 Replies

  1. Bortset fra, at dem under fem faldt i søvn før 20. Når Klara bliver gammel nok til at holde sig vågen til den slags, så er hun for gammel til at synes, det er sjovt. Jeg derimod, elsker de tekster ungerne skriver.

  2. De børn, der optræder er GULD. De er alt for seje.. Måske man skulle overveje et program uden vært – og med sort skærm, når der er optælling af stemmer?? Det ville være bedre end i år.

  3. Jeg tror at DR’s sang potpori fra mødrenes barndom bunder i at hele lortet skal genudsendes bid for bid nu hvor de er nødt til at spare hele B&U afdelingen væk for at få dækket underskudet – og så er det da heldigt hvis bare et enkelt barn genkender “åååååhåååh Buster” som “den fra MGP” :o)
    Herhjemme fra MGP altså et hit, men ok vi er ikke målgruppen – men vores søn kan danse hip hop og synge med (også selvom han synger lille peter edderkop til det hele) Kan godt se de ikke ramte dem på 10, men nogen gange skal det jo også være sjovt for os andre – det må børn på 10 forstå “gå i seng, mor skal se børnetv” logik ;oP

  4. Jeg må indrømme, at stod det til mig så skulle programmet sendes en eftermiddag eller der skulle være et alternativ til os andre.Alternativet var igår Grease på tv 2.
    Jeg er faktisk glad for at jeg arbejder hveranden weekend om aftenen, for jeg går da ikke glip af noget i tv. Ville ønske man kunne undgå at betale licens og så betale efter hvad der interesserer én..
    Det er straks værre på mandag. Dér er jeg også på job og der starter Nynne og senere kommer der Klovn..
    Nå! denne kommentar blev vist lidt morgensur..Jeg surfer videre mens Katrine ser genudsendelse af MGP . Tror vi skal til åbent landbrug idag og se på noget “levende”. God søndag 🙂

  5. Hvorfor sender de overhovedet MGP så sent? Vores dreng på 7 år ville gerne have set det, men er noget af det mest umulige dagen efter, hvis sengetiden bliver senere end 20.30.
    Og Bruno? i MGP? Hmmm… Gad vide, hvem der har besluttet det?
    Håber nogen sidder og krummer tæer – derovre i DR-biksen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *