Det er ved at gå op for mig, hvor farligt sukker er. Tidligere argumenterede jeg med, at der er 400 kcal i 100g sukker – og det måtte så være indikatoren for, hvor usundt det var. Idag ved jeg bedre. Sukker skubber til blodsukkeret i en grad, så kulhydrater omdannes til fedt – og hele systemet går i flitsbue. Det glykæmiske index har også ramt Nillepers Nørklerier.
Bananpandekagerne er blevet et helt fast weekend indslag her på adressen. Jeg laver dem på denne måde:
2 bananer
4 æg
2-3 dl havregryn
Evt. lidt vanilieekstrakt el anden smag (kardemomme er også godt)
Det hele blendes – og pandekagerne bages som klatter på panden.
Romkuglerne er simple:
3 spsk vand
12 dadler
2,5 dl mandler
3 tsk kakao
2 tsk romessens
Det hele blendes til strukturen er rigtig – og rulles i f.eks. kokosmel eller havregryn.
Dadler er klart det nye sorte i mit køkken. Jeg skal lære dem bedre at kende – i forhold til søde køkken uden sukker.