Inspireret af hende her, kom jeg i tanke om min datters store, store ønske for tiden.

Hun har allerede fremlagt afdragsordninger og løfter om evig god opdragelse.. Hvis hun BARE må få en bærbar. Hun vil gerne betale i hårdt sved i form af opvask, gulvvask og støvsugning, hvis det skulle være!

Hun valgte måske heller ikke det bedste tidspunkt, at fremlægge sagen på, for hendes far og jeg havde netop set dette indlæg på DR. Det kunne hun ikke vide. Hun var jo naturligvis ikke i stuen, da indlægget kom.

Ikke tale om, om min datter på 10 år skal eje sin egen bærbare. Ikke tale om, at hun skal have en bærbar før sin mor – og slet slet ikke en med netværk, så hun kan sidde alene i sin seng og hygge sig på nettet – uden muligheden for at mor og far hele tiden lige “popper” forbi.

Faktisk begriber jeg slet ikke de forældre, der lader deres børn sidde på nettet time efter time, uden nogensinde at tale med dem om, hvad de laver der. Eller hvordan de skal forholde sig til mennesker, de ikke bryder sig om. Eller hvornår mor og far overtager kontrollen, såfremt obskure billeder pludselig dukker op på skærmen.

Min datter ELSKER nettet -og er meget på. Men når hun er på, sidder jeg ved siden af – ved min egen computer. Vi snakker undervejs – og jeg spørger hende, hvad hun laver på det og det site – og hvorfor hun foretrækker et site frem for et andet. Og ikke mindst – jeg godkender, hvem hun sætter på sin MSN – og jeg sletter dem med hård hånd igen, hvis de bare så meget som skriver grimme ord.

Og det er med slet skjult stolthed, at jeg kan fortælle, at min datter HADER Arto – for “de taler så grimt derinde”. Og det er selvom ingen af de samtaler hun har haft der, har lignet noget af det, de viste i DR. (Personligt skulle det tage mig nøjagtigt 10 sekundter at lokke et mobilnummer ud af sådan en narrøv – og spore ham – for derefter at gøre noget ved ham, så han ville tale i falset – og aldrig ville have den slags lyster igen!)

Det er naturligvis synd for min datter, at fordi der er “grimme dumme mænd” i verden, må hun ikke få en bærbar. Men sådan er virkeligheden.

/ Min datters udvikling

6 Replies

  1. Og ud over alt det du nævner, er en bærbar så ikke en luxusgode man normalt ikke bare lige har når man er 10 år gammel? Så vidt jeg husker var mit dyreste ønske i den alder et par rulleskøjter, de kostede vist omkring kr. 400 i 1988 – en bærbar fåes for det 10 dobbelte eller deromkring nu og så slem er inflationen da ikke vel?!?!

  2. Hvis hun nogensinde skal have en bærbar, så er det som konfirmationsgave – eller som noget, hun selv har betalt. Det er den dyreste gave, jeg lige kan forestille mig overhovedet..
    Og ja – så kan det være hun får en bærbar med 56k modem 🙂 Så ka hun LÆRE det 🙂

  3. Jeg tror egentligt også det er en fordel, at lade barnet starte forholdsvist tidligt – og snakke RIGTIG meget om det. Opstille nogle simple regler – og være sikker på de bliver overholdt.
    Det er en af grundene til ,at vi tog HELT til Fyn for at møde min datters chatveninde – for at vise hende, at vi vil gå langt for at hun kan møde de mennesker, hun ønsker at møde, tilgengæld SKAL vi med!

  4. Jeg sad også og tænkte: Hvad gør man som forælder for at guide og gelejde sit barn trygt igennem internettets faldgruber.
    Jeg har også hørt at det sidste man må er at lade barnet have computer og netadgang på værelset for så har man ingen kontrol What so ever. Puha godt Dicte kun er 2 år – så er der stadigvæk lidt tid at løbe på.

  5. Kanon indlæg… ;o)
    Så selv indslaget, og igen i aften er Arto, chat, nettet og den ledeste mand, jeg længe har set på, i tv…
    Jeg synes det er genialt, den måde du gør “det” på… For mig og se, kan vi ikke undgå at der er slemme ting på nettet, og heller ikke at det er meget tiltrækkende for ungerne at færdes derinde… Men vi kan dælme gøre alt i vores magt, for at vores unger ved at det ikke er normalt, okay eller andet og blive tiltalt på den måde, og at de vedbliver og have tilliden til at fortælle oz når der sker ting de ikke er trygge ved…. Puuuuha ved ikk om der er hoved og hale i det her… Det sku bare ud… ;o)
    Men stor respekt for din måde og tackle verden og dine børn på…;o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *