Mon ikke de fleste, der ligger ved siden af kæresten eller manden, kender det. Den rytmiske og urimelig lyd af, at mennesket ved siden af dig, gør det, du selv kun kan drømme om at få lov til: Sover … snorkende. Så meget snorkende, at lyden bryder alle dine tanker og nærmest forplanter sig i kroppen på dig som en stressfaktor, hvor man bare venter på næste snork.

Jeg kender fornemmelsen – og det gør min mand også.  Jeg kender fornemmelsen så meget, at det at sove på sofaen har en helt anden betydning hjemme hos os, end hos andre. For efter en time eller to, foretrækker jeg den, frem for den konstante lyd af min mands snorken.

Det var faktisk min mor, der gav mig det første tip, der for alvor hjalp. Hun har selv udfordringer med at snorke, så for at sikre, at vi begge fik sovet godt, da vi var afsted sammen, og skulle sove i dobbeltseng, havde hun købt ørepropper. Og tænk. Ørepropperne var som ren magi. De virkede, så den rytmiske lyd, der ellers holder mig vågen, forsvandt – og jeg fandt roen lyn hurtigt. Ørepropperne ligger nu i min natskuffe. Og de virker stadig.

Min mand har så ikke kun problemer med snorken. Han sover heller ikke ordentligt -og jeg har bemærket, at han indimellem holder helt op med at trække vejret, for så øjeblikket efter at trække de vildeste torsk ind, når hele systemet nærmest skal genstartes. Hans søvnapnø og hans snorkerier har givet ham store problemer de sidste par måneder: Han sover uroligt. Han vågner efter få timer. Han har fundet ud af, at sover han bare 6 timer i træk, så kan han klare sig og føle sig udhvilet – men det er adskillige uger siden, det sidst lykkedes.

Så han tog en tur på søvnklinik. Her skal han undersøges nærmere, men lægens første udbrud var: “Du er meget tør i næsen”.. så første gode råd: “Skyl næsen i saltvand inden du går i seng”.

Og så var det, jeg kom i tanke om Jonathans næseskyller. Han fik engang besked på at skylle næsen i saltvand. Det skete maks een gang. Jeg fandt den frem og fik den renset og rengjort, hvorefter manden og jeg prøvede noget nyt: Vi fik skyllet næse i saltvand. Og ja ja … 1) Det er ikke en tut, man putter op i næsen – men bare sætter til næseboret – og trykker vandet op. Og vi sørger naturligvis for at få den vasket grundigt, når vi bruger den.

Jeg kan lige så godt sige det, som det er. Det er ikke nødvendigvis noget, jeg synes er specielt rart. Manden mener, det er vigtigt, der er tryk på, så han mener, at vandet skal ende helt nede i munden, hvor jeg er noget mere forsigtigt – og får vand ind af det ene næsebord og ud af det andet. Som udgangspunkt ikke noget, jeg synes er fantastisk lækkert eller rart. Men ingen tvivl om, at det fremover bliver en del af min personlige hygiejne – og aftenrutine, uagtet ubehaget.

For sikke en forskel! Først og fremmest har manden fortalt mig, at jeg ikke snorker mere. Men det er for mig slet ikke det vigtigste. Jeg sover langt, langt bedre! Jeg kan mærke, at jeg kan trække vejret igennem næsen hele natten. At vågne op, og mærke, at jeg kan trække vejret igennem næsen er helt underligt. Og søvnen!! Altså, jeg sover 100 gange bedre!

/ Forbrugererfaringer, Me myself and I

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *