Det er en underlig ting at sidde i 30 graders varme – og drømme sig væk til de sydligere himmelstrøg.

Men det gør jeg ikke desto mindre.

Til at starte med var ideen, at vi slet ikke kunne afsted i år. Der er så mange andre til – og …. bla bla bla .. men det er så mange år siden sidst – og vi SAVNER et tur sammen.. Så nu er jeg gået på jagt.

En af årsagerne til, at vi ikke skulle afsted er prisen. Vi har kun mulighed for at rejse mellem d 17. juli og d. 6. august – og priserne er HELT forrykte i denne periode. Hvis der også skal være nogle penge, når vi når frem, skal vi helst ned på en pris omkring 10.000 kr for 4 personer afsted. Og den slags tilbud hænger IKKE på træerne.

Faktisk er det utroligt hvad 3000 kr gør. For for 13.000 kr kan man komme på hotel med morgenmad – og to værelser – men for 3000 kr mindre kan det næppe blive til mere end et telt til 4 personer.

Gode ideer modtages med kyshånd – for jeg er ikke sikker på, at vi magter et telt i 7 dage.. så er det ligesom ferien er ligemeget.

Vi flirter med tanken om selv at køre. Bilen betales over firmaet – og Jan betaler en lille bondegård for at få lov at køre privat i den. Penge, der er utrolig spildte i det daglige – fordi vi ikke kører ret langt. Her var der en mulighed for at få brugt nogle timer bag rattet.. men på den anden side. To børn – og to voksne.. i en bil … i 20 timer. Det lokker bare ikke rigtigt.

En anden ide var muligheden for en afbudsrejse. Gøre os rejseklar – så vi kan tage afsted med minutters frist.. Det er godt nok, hvis vi bare havde en fornemmelse af, at vi så vitterligt også ville komme afsted. Det er så trist at være rejseklar i tre uger – uden nogen rejse.

Det absolut skønneste er der ingen tvivl om, hvad ville være: En flyrejse til et sydligt land på et hotel – gerne med et ekstra værelse – så Jonathan kan sove i fred mens vi andre spiller uno.. Og så helt et lille hotel – så Jontahan ikke forvilder sig ud af gang nummer 54 – for aldrig at blive fundet igen.

Men den slags steder hænger ikke på træerne .. og slet ikke til den pris, vi vil betale.

Måske er vi bare for sent ude.

 

/ Hjemme hos os

12 Replies

  1. Kig på restpladserne hos startour og spies m.v, men vent til vi er kommet ind i juli – så er tilbuddene bedst. Eller tag en kør selv ferie til et hotel i tyskland, vi kørte til Harzen og den tur var bestemt ikke slem. – Problemet er bare om man gider holde ferie på tysk… Vores ferie til Rhodos sidste år blev ikke så dyr – vi tog all inklusive og det kan VARMT anbefales når man rejser med børn.

  2. Her er lidt links at starte på
    http://www.friferie.dk/bilferie
    http://www.novasol.dk/nov/208.nsf/0/camp
    http://www.eurocamp.dk/cfm/campsites/campsites.cfm?ver=10
    http://www.dcu.dk/pladser/europakort.asp?menuid=4691&areaGuid=2282
    Vi har kørt til Østrig det tog 12 timer på turen derned, men der kørte vi så også om natten, det tog 14 hjem, med to lange spisepauser a en time og ellers kun tanke-pauser vi kører ret koncentreret.
    Du kan beregne overordnede rejsetider her
    http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/tpl/hme/MaHomePage.htm
    (hvor du også kan finde hoteller til overnatning på vejen mv.)
    Men husk den tager ikke højde for kø så det kan sagtens tage længere tid.
    God fornøjelse med planlægningen

  3. http://www.suntours.dk har det hele både med og uden pension. Og kør selv og fly. Har selv lige bestilt og fået deres katalog. Men synes det sagtens I kan tage “last minute”, da jeg ikke tror det blir noget problem at få noget. God tur, bare det var mig. Men min ferie skal bruges på at pleje min mand, som skal opereres..

  4. Mange af stederne er det jo små ferielejligheder – der er ikke så stor risiko for at forvilde sig ud af gang 54:-) vi satser endnu en gang på en pool ferie, denne gang Lanzarote – fordi vi var for sent ude, ville egentlig have vaeret til Portugal, eller Rodos – men sådan er der så meget, desvaerre er det nok lige lidt dyrere end 10 knapper (+2) for 3, og det endda med boerne rabart vi er ikke så meget til all incl. så vi näjes med morgenmad – giver mere fleksibilitet

  5. Det behøver altså slet ikke være så problematisk at køre på ferie. I behøver heller ikke køre så langt som mange gør.
    Der findes mange steder i både Frankrig og Tyskland hvor vejret trods alt er bedre end i Danmart, så man behøver ikke køre helt til middelhavet.
    Vi tager en overnatning på motel på vejen derned, har bestilt et til tre personer og så bunker vi os sammen med de to små i dobbeltsengen. Så bliver køreturen ikke så lang de enkelte dage.
    Bøger, tegnesager mv er gode at tage med byt gerne plads med Annika på dele af turen så du sidder ved Jonathan og kan lege og læse med ham det giver også et afbræk.
    Angående steder at bo så vil jeg helt klart anbefale en campingplads der er masser af andre børn og ofte gode lejepladser. Mange steder kan man leje campingvogn eller mobilhome hvor der er en seperat soverum for os der ikke kan holde ud at bo i telt.

  6. Men hvordan finder man mobilhomes campingpladser i Tyskland? Altså når det er Kør-selv. Jeg er ved at blive helt rundtosset af at google mig rundt til alverdens steder, som ikke rigtig giver noget.
    Mange tak for rådene.. Vi har desuden DVD i bilen – så der BURDE være mulighed for at kunne holde ud at køre nogle alvorlige timer.
    Hvor langt har I været nede og hvor lang transporttid var der?
    Mange hilsner
    Pernille

  7. Jeg troede jo, at der ville komme ekstra penge i kassen sådan lige – så jeg arrangerede med mormor (til at passe barnet) og med en veninde (til at rejse med) i formiddags, at NU skulle Dorthe på ferie. Der kommer ikke ekstra penge, men jeg skal nok finde dem skal jeg! Og vi har besluttet at tage en last-minute rejse. Vi er åbne for det meste (bare ikke Tyrkiet), og skal nok komme afsted ….har vi bestemt, så vi tør godt.
    Jeg har det også bedst med at vide besked i god tid, men det er altså åbenbart ikke sådan man får en nogenlunde billig rejse så sent på året – så min utålmodighed og utryghed skal bare pakkes væk.
    Måske I kan have bilferien til Tyskland i baghånden, hvis alt andet glipper? Det er noget lignende vi og fætter Lone har planer om … altså det med at have i baghånd *G*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *