Siden igår kl. 17 har Jonathan været blefri.. og renlig. Han har nu været på potten 6 gange. De 5 af gangene har der været bingo. Han er ganske enkelt gået fra at tisse i alle kroge og hjørner – til ikke at have uheld. (Men altså - vi taler om 16 timer – knægten kan jo nå at ændre sig igen!) 

Faktisk sov han uden ble. Det var egentligt mest med meget krydsede fingre.. Jonathan var på potten 10 minutter før han kom i seng – og da jeg præsenterede ham for natbleen, blev han godt vred. "IKKE ble" sagde han. Og jeg kunne godt se modsigelse i beskeden. "Ih hvor er vi glade for, at du kan tisse på potten. Nu skal du have ble på".

Så han fik lov at sove uden – og jeg lovede at tage det, hvis der måtte komme noget. Det gjorde der så SLET ikke. Men natbleen afskriver jeg ikke endnu.

Jonathan er renlig på den måde, at han går rundt med bar mås – og så længe han gør det, kan han nå at sætte sig på potten i tide. Om det holder med tøj på, tør jeg ikke helt tro på endnu – for det går MEGET stærkt, når han skal tisse.

Idag skal vi "ud af huset". Af hensyn til ham – og af hensyn til alle mine medmennesker, så skal han have ble på, når vi går ud af døren. Først når han kan nå at fjerne bukser og trusser herhjemme, er vi klar til også at smide bleen, når vi er ude.

"Jonathan – du kan jo også tisse i børnehaven!" forklarede jeg min stolte dreng. "Ja – Honathan a potte i bornhave" "Jonathan – du behøver ikke have potten med – du kan bare tisse på toilettet dernede. "Neeeejjj" svarede Jonathan. Så jeg tror løsningen lige nu bliver, at vi tager potten med – og lader ham prøve derned også.. Her i starten skal det være på hans betingelser.

Men altså: Søndagens projekt bliver at prøve - først bare med trusser på – og går det godt, så kommer der et par bukser ud over. Og går det godt – så er min knægt blefri!

Og så mangler der også lige "bummelum". Om han har tålmodighed til at sidde på potten og gøre sig færdig med det – det glæder jeg mig til at se – og tidsmæssigt, så er det ved at være den tid på formiddagen :-)

/ Pottetræning

4 Replies

  1. Nu har jeg jo hørt om alle de der babyklar og forumer for gravide. Og der er en del bloggere, som skriver om deres børn.
    Kan det passe, at der er en del af jer, som kender hinanden fra såsan et forum?
    :o)

  2. Hej Maria.
    Jeg meldte mig i Netdoktors babyklub den dag, jeg fandt ud af, jeg var gravid med Jonahtan. Og siden da, skrev jeg dagbog der, ligesom jeg deltog i debatter mv.
    Derinde mødte jeg et hav af fantastiske kvindfolk, blandt andet: http://hmm.smartlog.dk , http://mitsurejeg.smartlog.dk , http://julies.smartlog.dk ,
    http://determinmening.smartlog.dk/
    http://rakette.smartlog.dk , og ejerne af http://www.morsside.dk
    Efterhånden som ungerne blev størrer, var der flere af os, der fik lyst til at skrive om andet end “bare” ungerne.. og derfor skriver vi idag blog. Men jo – mange af os kender hinanden fra en babyklub. Men det startede på Netdoktors babyklub 🙂
    Mange hilsner
    Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *