Det er ikke noget, der passer mig – for jeg havde egentligt bestemt mig for – på forhånd – at bogen ville være typisk amerikansk og "flad" i sin fortælling. Ikke desto mindre kører tankerne på turbo.

Jeg er ved at læse Shirley MacLaines bog "På Dybt Vand" hvilket er hendes personlige beretning om, hvordan hun fandt sin egen sandhed. Jeg er faktisk ikke engang kommet så langt - men tankerne kommer myldrende.

Er det muligt, at reinkarnation rent faktisk er en mulighed? At sjælen ikke forgår – men bliver… videregives… overbringes?

Eller er det bare min egen dødsangst, der prøver at dulme smerten ved tanken om, at jeg er dødelig?

Jo mere, jeg tænker efter, desto mere ser jeg, at alle religioner i virkeligheden har samme budskab – sammen "end-resultat", nemlig at sjælen på en eller anden måde lever videre – og at vi står til regnskab for vores livevis. At måden at sætte religionen op på, måske er for at hjælpe os "almindelige dødelige", der har svært ved at forstå begreberne – og forstå storheden i dem. At religionen dermed kan være ledetråden, som vi kan følge og som hjælper os til at forstå.

Eller er det bare tankespin, fordi vi har svært ved at erkende dødens endelighed?

Lever min sjæl videre? En del af mig, er slet ikke i tvivl. En del af mig ved, at det er sandt – og en anden del af mig bekæmper med næb og klør tanken, hvilket igen og igen medfører sammen hårde erkendelse: Nemlig, at døden er endelig, at døden er afslutningen.

Jeg har svært ved at beskrive mine tanker.. der er mange – og de er forvirrende. Men det føles godt – at tænke over livet i et størrer perspektiv end lige "fra dag til dag".

 

/ ..sagde hunden, Bog

3 Replies

  1. tak for dine tanker, der spreder sig.
    jeg tænker, at jeg har valgt at tro, at det er lige meget hvad der sker, når sjælen har forladt kroppen. bare vi aldrig får det at vide:)

  2. haha ja. men i min verden er det ligemeget. det er jo først næste kapitel.
    indtil da har vi valget. at tro på at der er noget bagefter og finde ro i det.
    eller at tro på at der bliver slukket og lukket. og finde ro i det. alt efter temperament.
    så spekulationen vil jo altid være et valg om TRO. men den er spændende, fordi den fører så meget med sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *