Jeg forstår ikke helt folk, der konsekvent lukker øjnene for, at der kan være andet, der duer, end almindelig lægekunst.

Så vidt jeg er bekendt, går den moderne lægevideskab kun nogle få 100 år bagud. Hvis man ser på en teknik som zoneterapi, så har kineserne vist ladet sig nusse under tæerne i tusindevis af år.

Særligt er det som om læger er skeptiske. Det synes jeg er rigtig ærgeligt. Men på den anden side – hvis det var mig, der havde læst i 10 år, for at føle mig som "klog" på et bestemt område, ville jeg da nok også mene, at alle andre var mindre kloge end mig..

Jeg kunne godt tænke mig en fremtid, hvor der var respekt for forskellige behandlingsmetoder – og mere forskning indenfor de forskellige områder.. gerne på kryds og tværs. Jeg er slet ikke i tvivl om, at zoneterapi har sine områder, hvor det er rigtig godt – mens "moderne lægevidenskab" har sine punkter, hvor det er berettiget. Så hvorfor ikke supplerer hinanden – i stedet for at se ned på?

/ Mine meninger

8 Replies

  1. Der er tilsyneladende ret mange privat praktiserende læger der udøver akupunktur. Har desværre også hørt om nogen der ikke var helt så stærke i anatomi som man skulle tro og derfor har stukket “forkert” – men det er nok fåtallet, trods alt.

  2. JEG har årevis ønsket mig et lægehus, med alle behandlingsformer samlet under et tag. Alle. Anerkendte, alternative, sære, logiske – dem alle sammen. Så når man dukkede op med et problem, så blev der simpelthen set på det hele vejen rundt. Og hvis nu hudlægen ikke kunne fjerne ens eksem med stråler og creme, så kunne akupunkturdamen med sine nåle, og alle var glade. Evt i et samarbejde.

  3. Se – det er jo lige sådan jeg gerne vil have det også – Julie. Sådan et fællesskab ville også fjerne dem, der TROR de kan noget, men reelt ikke kan. (Altså folk, der har taget et kursus – og tror, at de derfor kan udøve en eller anden alternativ behandlingsform – uden egentligt at evne den)

  4. Jeg har gået til Chi Qong massage. Det er helt fantastisk. Meget bedre end fysioterapi, til de problemer jeg har. Men desværre også dyrt, så det bliver supleret med fysioterapi…
    Ærgeligt sygesikringen ikke dækker den slags.

  5. Jeg tror desværre også, at megen alternativ behandling er druknet i LORT, altså mærkelige mennesker der efter et weekendkursus kalder sig selv behandlere og terapeuter.
    Desuden er der jo ikke lavet ret mange evidensbaserede undersøgelser indenfor alternativ behndling, og staten vil jo nok immervæk helst lægge penge til noget der er evidens for.

  6. Hvis man finder en læge der kan give det, koster det ikke noget for patienten. Det hjælper og er vel billigere end gentagne lægebesøg, tabletter og fysioterapi. Og måske kan det forhindre en lang sygemelding. Jo lad os få zoneterapi ind som et tilbud. NB: Det hjælper fantastisk på migræne.

  7. Er kinesernes 1000 (?) årige erfaring ikke bevis? – I øvrigt kan man sagtens få sygesikringen til at betale for akupunktur – hvis man altså kan bruge en af de akupunktører der er på “listen”!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *