Det virker måske nok tamt idag. Men netop idag er vigtig. Meget vigtig. For kun ved at huske historien, kan vi undgå gentagelser.

Vi skal huske, hvor vi kom fra – og hvor vi er. Og vi skal ikke stille os tilfredse med mindre end rimeligt.

Vi skal stadig have bekæmpet tendensen, der gør, at mænd, får mere i løn, for samme udførte arbejde som kvinderne.

Vi skal kæmpe for vores nye søstre – dem, der er kommet her til landet og som har levet under helt andre kår og traditioner – og som nu bliver behandlet, som om de stadig boede i middelalderen. Vi skal fortælle disse kvinder, hvad deres rettigheder er og give dem vores styrke, så de tør bruge dem!

Vi skal stille spørgsmålstegn overfor politiet, overfor systemet. For hver eneste dag, er der døtre, der bliver voldtaget igen og igen.. Af bagmænd, der har købt dem langt væk, og nu holder dem som slaver i Danmark.

Og Kamal fra SF har netop bevist, at cirka halvdelen af de mænd, der på en given dag, ringede efter sex, faktisk var fuldkommen og aldeles ligeglade med, at de reelt “købte” sig til en voldtægt af en kvinde, der var handlet, købt og solgt.

Vi skal huske, at disse handlede kvinder.. det er døtre og mødre. Det er piger med fremtid og håb. Det er mennesker som dig og mig. Det kunne være min datter.. Det kunne være mig. Og vi skal huske at behandle dem, som om de var netop det: En af vore egne.

Det er en skræmmende branche – menneskehandel. En branche, der er svær at gøre op med, svær at bekæmpe, fordi den er så rådden i sit menneskesyn. For hvis en kvinde ikke er mere værd en kroner og øre – og antallet af voldtægter – hvad forhindre så samme menneske i at myrde? Men vi skal kæmpe imod. Vi skal kræve mere. For ingen skal, uanset nationalitet og baggrund, voldtages dagligt for at andre kan tjene penge på det.

Kære kvinde: hjerteligt tillykke med de 100 år. Se dig over skulderen og vær stolt over alt det, vi kvinder har udrettet i de mange år.. Og når du har set dig over skulderen – fattet styrke og mod – så se fremad – og lad os sammen hjæpe vores søstre.

/ Politik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *