Det er ganske enkelt den mest hårrejsende sag, jeg længe har stødt på – og jeg har ekstremt svært ved at vurderer, hvad jeg skal mene.

På den ene side: Jeg har ingen problemer med, at JP kan tegne hvad som helst. Danske aviser har alle dage tegnet hvad som helst i deres daglige håndtering af verden omkring os. Jeg forstod bare aldrig helt, hvorfor man lige skulle tegne Muhammed. Hvad var det lige den uge, der gjorde, at det var sjovt? Og 12 gange? Ytringsfriheden MÅ ikke skæmmes.. men med ytringsfriheden ligger et ansvar. Det ansvar synes jeg svæver i det uvisse i denne sag. Det er lidt som at sige "Vi må sige hvad som helst .. SÅ NU FORNÆRMER VI LIGE EN HEL RELIGION"

Men så er det, at vi alle kan blive klogere.. og i min  jagt på forståelse for denne sag, har jeg været rundt og læse, hvad jeg kunne komme til. Og pludselig har jeg læst – og dermed kommet i tanke om – hvad det var, der gjorde, at JP udgav de billeder.

I forbindelse med, at Kåre Bluitgens bog, var det, at ingen ville sætte deres navn under tegningerne. Og derfor udfordrede JP skæbnen. Det groteske er så – at Kåre Bluitgen i mine øjne er et forsøg på at bygge bro. At give vesterlændinger et mere nuancet og bedre billed af islam. Så i virkeligheden kan man sige, at vi nu boycuttes verden rundt, fordi vi prøvede at forstå… Hmmm.. sort.

Når man vælger at fornærme nogen i ytringsfrihedens navn, må man også være parat til, at der bliver svaret igen… i samme ytringsfriheds navn! 

Vores statsminister KAN ikke undskylde på JP's vegne – uanset hvor gerne han ville. For det ville være at fjerne avisernes ret til at skrive, hvad der passer dem. Fogh kan fortælle, at han – og regeringen og alt hvad han repræsenterer, ikke mener at tegningerne er iorden – og at han er ked af, at JP har bragt dem.. men han kan ikke undskylde eller sætte JP på plads.

Jeg er glad for, jeg ikke er statsminister i dette land lige nu.

Når det så er sagt: DØDStrusler?? Hvor er vi henne? Hvad er det for en verden? Og hvorfor kommer disse dødstrusler først efter en delegation af danske imamer er rejst til mellemøsten, for at klage deres nød? Så vidt jeg forstod, gjorde JP i forvejen alt hvad der stod i deres magt for at møde Imamer, hvor Imamerne var.  Men måske er jeg ikke ordentligt oplyst? JP beklagede mange gange,- også inden krisen blev international. JP og imamerne forhandlede for at prøve at finde en løsning – hvorefter imamerne rejser til mellemøsten for at involverer resten af verden i problematikken.

Importen er røget i LANG tid fremover. Man får ikke folk til at ændre holdning over-night uanset hvad der sker. Det lærte Arla for mange år siden.. Ærgeligt… men rimeligt i ytringsfrihedens navn. Den "straf" synes jeg som sådan er mellemøstens borgers valg. Forbrugerens måde at føre politik. Men dødstrusler… Det er godt nok for meget!

/ Formidling, Muhammed

4 Replies

  1. Tror meget er “gået tabt – nej nok snarere tilføjet” i oversættelsen og faktum at det hele handler om en børnebog, tror jeg sjovt nok ikke er nået til samme destination som tegningerne er. Det er en fjer og fem høns… men ok pyntes der nok på den sag er den jo en dødstrussel eller to værdig, sådan er det jo med alt ikke? Jeg fik en sms den anden dag om “kom så boykotter vi bare pizza, taxa, grønthandlere og så videre når de ikke vil ha danske vare” jeg sendte den altså ikke videre som den ellers bad om at blive… kan ikke se logikken for jeg har faktisk intet imod muslimer – og ej heller JPs tegninger

  2. Jeg er ikke sikker på at hele den her polemik ville være kommet til dødstrusler mm hvis ikke den generelle debat findes for grov af muslimer (og mig!).
    Man kunne spørge sig selv om hvis ikke muslimer skulle smides i russiske fængsler at de så ikke ville have gjort en sag ud af de tegninger?
    Desuden så har JP udtalt senere at de lavede tegningerne for at teste grænserne for ytringsfriheden i forbindelse med islam. Så måske var Kåres bog “bare” en undskyldning for at de kunne få lov til at teste grænser??
    Ikke særlig konstruktivt hvis man samtidig husker på at vi er et land i krig og faktisk er med til at besætte et muslimsk land…
    Jeg har i hvertfald en dårlig smag i munden;(

  3. Jeg synes, det er morsomt, at et af de lande som vil have en undskyldning er saudi arabien. Nårh ok så – men kommer de så med en undskyldning for deres undertrykkelse af alle andre reliogioner i deres land? Inkl. en hel del muslimer, som bare ikke er den “rigtige” slags. Og hvad med en undskyldning for brud på menneskerettigheder, ligestilling – ja, man kan jo blive ved. Det er fuldstændig ude af proportioner, hele den her sag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *