Vandfaldet forleden har haft sine resultater. Nu siger Jonathan fast til, når han har lavet "nort" .. "Mor – buser a nort" siger han – og fortæller dermed, at han har lavet lort i bukserne. "Lort" er ikke lige mit valg af ord – men det er tilsyneladende det ord, de bruger i vuggestuen – og det klarer jo ærterne .. så skidt med, at det ikke lyder kønt. (Helt skidt lyder det nu heller ikke når min lille mand med de blå øjne siger "nort")

"G'morn mor" sagde han her til morgen. Og da jeg gik, sagde han "Ses mor" Jeg forstod det ikke helt. Troede han sagde "se mor" – men han vinkede samtidigt – så jeg er nu ret sikker på, at det var et "Vi ses" der var ment.

Der er kommet adskillige små ord til som resultat af fredagens brainstorm. Dejligt.. Så håber jeg bare, han bliver ved i samme hastighed – for så er der en forhøjet sandsynlighed for, at han en dag kan tale 🙂

(Og nej – jeg har heller aldrig hørt en 15 årig sige "Mig laver nort" ) 

/ Min søns sprog

10 Replies

  1. Så er det at jeg straks kommer til at tænke på “sport i 2’eren” – og DET billede gider jeg ikke hæfte sammen med mit barns wc-vaner *G*
    Katrine siger stadig “jeg skal lave ulækker” – men i hendes børnehave er det heller ikke in at kalde en lort for en lort – heldigt nok 😉

  2. Hvad med bummelum, “stort eller småt”… Ej, kan heller ikke finde noget godt. Synes nu, at “nort” er helt kært 😉
    Kan slet ikke huske, hvad vi sagde hjemme, her siger kærestens børn: “puerha”… som om det er bedre *G*

  3. Hvorfor skal børnehaver og vuggestuer absolut lære ungerne at sige “lort” – hader bare det ord SÅ meget. Sønnens egen variant var “Jeg har tisset adbad” – den har børnehaven så allerede ødelagt – måske “tisset adbad” var lidt for sjov, men for pokker hvor ville jeg hellere høre det – Men de skal sku altid være så pædagogisk korrkte sådan nogen steder.
    Knuuurrrrr
    Kriss

  4. Hvad skal de så sige? at de har lavet pølser?? Den er sq da værre… der ER bare ikke noget pænt ord for små børns afføring..

  5. Oj – der var to, der er pænere end lort: Pølser og Afføring 🙂 Men du har da ret – uanset hvordan man vender det, lyder det ikke for kønt.

  6. Der kan man sige “forrette sin nødtørft” eller “pudre næsen” – men det forstår små børn jo så ikke.. og det lyder LIDT åndssvagt at sige “jeg har pudret næsen i bleen”, ik??

  7. På engelsk, nå ja, her i Irland, taler man om at man har lavet en “number one” eller en “number two”. Det synes jeg faktisk er ret elegant og kan let omdannes til DKsk, any takers?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *