Den årlige “bagekagedag” er idag. Om en time mødes alle unger – og deres voksne hos mormor for at bage småkager i mængder – kun overgået af Karen Wulff lige op til jul.

Dejen er lavet på pasturiserede æg – for mængderne af dej i maverne, er typisk endnu størrer end mængder af færdigbag. Jonathan kan rigtig være med i år – Annike er ved at være så stor, at det nok mere kommer til at handle om samværet med alle de andre børn.

I år kommer der 8 børn. De passer alle sammen “med en makker” rent aldersmæssigt.. og efterhånden er aldersspektraet noget spredt. Annikes “aldersmakker” er alderspræsident. Han blev 10 år få dage før Annike – og yngste medlem er knap 6 måneder.

Det er Jonathans første år, hvor han rigtig fatter, hvad der sker – og jeg glæder mig til at se, hvordan han tager det. Han hygger sig garanteret rigtig godt. Hans lille “aldersmakker” er en lille knægt, der allerede talte rent sidste år – så det skal nok blive skægt. Jonathans sprog er eksploderet – men slet ikke så man kan sige, han på nogen måde taler rent.

Det er vores indledning på julen, der starter idag. Det er en underlig fornemmelse, for jeg føler dårlig nok, at juleknas og juleguialander er blevet pakket ned fra sidste år – men nu er det altså op igen.

Traditionen er god – og hvis der er en ting, jeg har lært af at blive mor, så er det, at man med kyshånd skal tage imod de traditioner andre tilbyder at starte op.. Hverdagen kvæler mange af de drømme om traditioner, man selv har – og derfor er det dejligt uforpligtende at have datoer sat af år i forvejen – til at andre generationer kan gennemfører traditioner.

For Annike er “bagekagedag” noget, der har eksisteret siden stenalderen. Jeg tror faktisk, at hun er overbevist om, at det har eksisteret siden jeg var barn. Sandheden er, at mormor lavede traditionen med Annike som udgangspunkt – for nu, da hun havde et dejligt lille barnebarn, så var det bare med at finde på ting at lave med sådan dejlige størrelse.

 

/ Hjemme hos os

2 Replies

  1. Uhh, bliver helt misundelig på dig og dine unger.Og traditioner er gode at have. De viser nemlig at vi har noget at mødes og være fælles om. her læser vi bl.a den samme julehistorie med 24 (?) afsnit om de 2 nissebørn, som leder efter julestjernen.Og Peters Jul læser vi også. Min søster og jeg er ved at indføre en bagedag. Og ungerne plejer at tage med morfars ud i plantagen og fælde jueltræer. Så når man tænker sig om, har vi nok alle traditioner.
    Glædelig jul 🙂

  2. Hvor lyder det hyggeligt. hvor dejligt for jer, at I har sådan nogle bedsteforældre, der gider – og har tid til – at hygge med børnene på den måde.
    Hilsen Tina.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *