Mænd og kvinder tænker ikke ens. Ingen tvivl om det. Jeg bliver helt forpustet, når jeg tænker på, hvor mange gange om dagen, en mand tænker på sex.. Men det kom alligevel som en overraskelse for mig, da jeg en dag hørte, at det første en mand ALTID tænker, når han ser en kvinde for første gang er : “Hende ville jeg godt gøre det med” eller “Hende ville jeg ikke gøre det med” – som nærmest to kategorier .. ligesom vi samtidigt tænker over, om han/hun har kønne øjne, en rar stemme eller en truende fremfærd.

Jeg forkastede tanken med det samme… for jeg ved godt, at man har sine egne små indre tanker, når man møder nye mennesker – men at det skulle være så primitivt, havde jeg alligevel svært ved at accepterer.

Det sad alligevel i baghovedet – så jeg prøvede at spørge manden. “Der er nok lidt om det” sagde han. Jeg så undrende på ham. Hvad MENER du ?? “Jo – altså – som vi vurderer hinanden – hun er køn, hun er tiltalende – hun er velartikuleret – så er hun er et sengeemne vel også oppe og vende sådan lynhurtigt.. ikke at der er noget mere i det end det.” Min kæbe ramte jorden.

Han forklarede, at det er jo ikke sådan, at det er det, som sådan han tænker på – men at det er en del af en “helhedsvurdering” vi vel alle danner os, når vi møder nye mennesker. Den første kontakt.

Og så var det, jeg kom til at tænke på mig selv. Hvordan bedømmer JEG, når jeg ser et nye menneske. Hvad er det for tanker, der går gennem mit hoved? De er ikke mange gange kønnere – for førstegangsindtryk er svære. Jeg har IKKE som en af tankerne, om jeg ville have sex med vedkommende – men min øvrige vurdering er jo så “all around” at man vel i virkeligheden har dannet sig et meget grundlæggende indtryk – trods alt. At “ham ville jeg have sex med” så ikke lige er een af tankerne, er jo så bare en “detalje”.

Men munder min “vurdering” ikke ud i samme form for konklusion? Det er jo ikke sådan, at min mand – eller nogen som helst andre – tænker “hende ville jeg godt have sex med” for derefter dyrisk at kaste sig over hende. Det er jo slet slet ikke sådan, det er ment eller tænkt. Det er alene en del af en vurdering om man føler sit tiltrukket eller frastødt af det menneske, man står overfor. Og den vurdering foretager jeg jo også – ganske ubevidst. Så måske er nogen mænds tilgangsmåde bare mere konkret?

Og så vil jeg godt lige afslutte indlægget med at skrive, at jeg BESTEMT ikke tror, at alle mænd tænker sådan – bevidst eller ubevidst. Jeg blev bare så overrasket over, at det tilsynelandende vitterligt er et parameter ved førstehåndsindtryk.

6 Replies

  1. Ser man statistisk på HVOR meget mænd tænker på sex, så undrer det mig ikke, at det hører med til førstehåndsindtrykket.
    Jeg har, som dig, en mere allround- vurdering af folk, men det er dog sket, at jeg har tænkt MUMZ, en lækker mand. Er du HELT sikker på, at det aldrig har strejfet dig, at tænke habbahabbawooooo om en mand, første gang du så ham? 😉

  2. Tjaaaaa… jeg ved det ikke helt for som I andre har jeg naturligvis også en all-round vurdering af mænd. MEN det afhænger helt og aldeles af situationen – for hvis jeg er i dét humør tænker jeg altså som en mand. Ikke når jeg SER på vedkommende, men når jeg skal tale med en fremmed fyr for første gang – det kan være arbejde, whatever… jeg studerer ham – har han fx lange negle, tænker jeg “urgh.. ham skal jeg f.. ikke have noget klinket med” hvilket jo kan oversættes mere eller mindre frit til at jeg har TÆNKT at han kunne overvejes selv om jeg måske ikke lige har tænkt SÅDAN.. men årh.. hvor jeg ævler.. ! Kort og godt, jeg kan også sagtens kigge på en fyr jeg skal tale med og tænke for mig selv, at han måtte godt hive mig ind bagved… 😀

  3. Jeg skal ikke sige mig fri for at tænke “Mums en mand” – men derfra og så til “Ham ville jeg godt dyrke sex med” – det er slet ikke i mine tanker.
    Jeg har da flere gange prøve, at sex er kommet op i tankerne efter forholdsvis få timers bekendtskab.. også selv om sex på ingen måde har noget at gøre med det forhold, man har til manden.
    Jeg har prøvet en enkelt gang haft besøg af en vidundelig revisor, hvor tankerne havde meget svært ved at fokuserer på kredit og debet. Men ham havde jeg trods alt “kendt” adskillige timer, før de tanker ramte. Staklen ved det naturligvis ikke.. men tankerne var sjove dengang 🙂

  4. Hmmm…. Kan ikke lade være at tænke på hvad mine mandlige kolleger tænker når de ser mig – specielt en af dem…..vil overveje om jeg har mod ti lat spørge ham *GG*
    knus

  5. Pernille, jeg tror vi mennesker har en tendens til at glemme at vi i virkeligheden er dyr og at det ultimative mål med livet er overlevelse og at reproducere. Ergo, har både mænd og kvinder disse tanker (oftest ubevidst og mænd har vist bare en mere direkte måde at kommunikere deres ubevidste tanker på end vi kvinder).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *