For alle, der ikke er i kontakt med 8-årige unger. Pas på! Der samles på Diddlepapir – i alle former og afskygninger.. og ve den, der kommer til at tage et stykke papir i den tro, at man må skrive på det!!

Overalt i min datters miniklub, har man kunne finde diddlepapir – a6, a5 med rillet kant eller med 3d billed. De mest eftertragtede denne uge er vist den med duft.

Og så var det lige, at moren pludselige kom i tanke om noget. Om fornemmelse ved at sidde med sin glansbilledbog. Om timerne, der kunne gå mens man sad og sorterede billederne.. "Engle, prinsesser" – "med glimmer, uden glimmer". Indimellem lavede jeg glansbilledmapper af gamle ugeblade.. med hemmelige rum og snydebukninger.

Jeg kan lige så tydeligt huske fornemmelsen af at være del af et fællesskab – for man fik noget nyt – og gav noget. Eller de få gange, hvor man kom til at give et billed væk, som man RIGTIG meget holdte af – og som man fortrød bagefter. "Bytte bytte købmand – aldrig bytte om igen" . Eller alle de gange man fik lov at være hende, der gab een væk, uden at få en tilbage – fordi hende den anden ikke havde flere glansbilleder – men alligevel gerne villle være med.

Og så var det jeg gik amok. For 150 kr blokke blev indkøbt – og skal foræres til hende – min dejlige datter – hen over sommeren. Een blok koster 15 kr (a6 størrelse) og op til 40 kr (a4) men heldigvis bytter ungerne med eet papir af gangen. Så er der jo alligevel til nogle byt i sådan en blok med 50 blade. Alligevel vil sådan en mor, der pludslig kan mærke fortidens vinde, jo gerne have at hendes øjesten, skal være den, der har de bedste – de fleste.

Efter hun havde ryddet op på sit værelse, fik hun lov til at gå med mig i byen og forsyne sig en smule. Hjemme satte mor og barn sig ned med mappen og de nyindkøbte til formålet plastikcharques. Og der gik hurtigt en time eller var det to? – for så skulle de små være forreste – nej – det var vist bedre med papirsposerne. Og så var der også det med om duftpapirerne kunne ligge sammen med 3D? Det ER mange beslutninger.. Og både mor og datter NØD at være 8 år lidt.

Det er vist ikke kun for hendes skyld, at jeg bruger de alt for mange penge på Diddlepapir 🙂

/ Min datters udvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *