Fredag morgen skulle kæresten til Helsingør på kundebesøg.. Allerede onsdag fik vi arrangeret, at så kunne vi da lige så godt alle sammen taget et smut derop.. og se os lidt omkring… Sådan en ægte sommerferiehyggedag.

Som sagt så gjort. Allerede turen der op lovede godt. Regnen stod ganske enkelt ned i så lårtykke stråler, at dråbernes dans på taget af bilen lød som en aggrasiv afrikans gudedans.

30 minutter efter endte vi ved rejsens første mål: Helsingør. Jonathan, datteren og jeg stod af bilen og skulle nu vente på, at farmand blev færdig med sit kundebesøg. "Det tager HØJST 20 minutter" lovede manden – og holdte i gågaden, hvor man kun må have erindekørsel indtil kl. 11:00.

Datteren, sønnike og jeg gik 100 meter ned af gaden og gik i Fætter BR – 129,00 kr fattigere og en meget stor vandpistol (eller rettere kanon) rigere – gik vi derfra igen. Indkøbet af vandpistolen virkede i sig selv en smule febrilsk, når man så på vejret – der dog nu kun var blide dryp.

Jonahtan skulle da ihvertfald ikke sove. Enhver med øjne, kunne da se, at knægten ikke var træt. Efter et smuttur til boghandleren – for ligesom at holde os bare lidt tørre – besluttede mor sig for at hive didymosselen frem. Knægten ganske enkelt væltede ting ned fra hylderen.. (Hvilket iøvrigt er ret typisk for ham, når han er træt!)

Da klokken ringede 11 var kæresten ingen sted at se.. Da klokken var 11:05 var kæresten ingen sted at se. Da klokken var 11:10 var kæresten fortsat ingen sted at se.. Tilgengæld kunne man se en parkeringsvagt, der så småt begyndt at indsamle materiale til en længere svada om forretningsfolk manglende tidsfornemmelse… så mor her skyndte sig at afmonterer lillebror – overbringe ansvaret for den svært trætte – og voldsomt utilfredse lillebror til storesøster – og så ellers vælte ind i bilen, for at parkerer et andet sted.

Klokken 12 var vi på vej til Sverige. Vi skulle på indkøbstur. Datteren havde visse mangler her optil de forskellgie ferier – og så er Sverige jo så hyggeligt et land. Et lækkeret og forholdsvis billigt regnsæt senere, prøvede vi at stille sulten på et konditori lige over.

Mens vi nyder vores kaffe – og iøvrgit rigtig lækre rejemader – lukker H&M på den anden side af gaden. Far forklarer pædagogisk vores store pige, at her i Sverige holder man 1 times frokost – så man tager hjem og spiser.. Og derfor lukker de.

Frokost var så så meget sagt. Det viste sig, at det var midsommer i Sverige 2 dage efter vores midsommer (Hvem skulle også kunne regne den ud?) Og ulig vores midsommer, så er det tilsyneladende en halv fridag i Sverige.. Så alle butikker lukkede om ørerne på os 🙂 Det blev til hyggelige 1,5 time i Sverige 🙂 Datteren synes næsten, hun lærte sproget 🙂

På vej hjem talte vi i telefon med en god og sød ven. Vennen var godt fustreret.. Han sad nemlig lige bag ved en bus – og kunne ikke komme uden om. I telefonen alene kunne man fornemme denne stakkels mands blodtryk. Og så var det kæresten og jeg så på hinanden og smilede over hele hovedet. Vores hyggetur var på alle mulige måde åndssvag. Færgen var sejlet, butikkerne lukkede, det pisøstregnede og Jonathan nåede at blive alvorlig møjsur af træthed.. men alt det til trods – så har vi faktisk haft en fantastisk vidundelige og hyggelig dag samme – bare os 4.

/ Ferie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *