Heldigvis er vi – Jonathans nærmeste – Jonathans sjoveste legetøj – men nu er Jonathan ved at være nået en alder, hvor han også kan fanges af andre ting – i længere perioder i af gangen også af egen fri legelyst.

Det absolut bedste i Jonathans gemmer er Pingvinen fra datterens tid som baby. Pingvinen er en klump malet træ – på en træpind.. Klumpen ligner en pingvin og den har fødder med træhjul og hovedet sidder på en spiral. Når man går med pinden bevæger fødderne sig – og hovedet vipper.. og Jonathan hulker af grin.

Faktisk kan han sagtens sidde med den alene – og når han får øje på hovedet, der bevæger sig – eller han får rullet lidt med fødderne på den – så griner han igen.

Ellers har han fået en "dyretransport" i træ – som fungerer som en puttekasse – hvor de farvede trædyr kan puttes ind. Den kan Jonathan få LANG tid til at gå med. Først proppes alle 10 dyr ind gennem hullerne – og så er det han ikke helt har luret, at bagenden af bilen kan åbnes – og alle dyrene slippes fri.. så Jonathan sidder troligt og fisker dyrene ud – en for en – af gennem hullerne, hvor dyrene skal puttes ind. Det kan der gå LANG tid med.

Sidste yndlingslegetøj for tiden er DUPLO. Han er ved at have en fornemmelse af, at man "kan noget" med de klodser der. Han har en DUPLO puttekasse, som han har luret. Een til runde klodser, een til firkantet klodser. Det med at få klodserne ovenpå hinanden, har han ikke helt luret endnu – men han ved at der er et eller andet i dem.. Det kan man mærke på den tid, han kan bruge på at sidde med dem.

Det er sjovt, når vi alle sidder i arbejdsværelset – og Jonathan pludselig luller over på legetæppet – og sidder der i 10-15 uden egentligt at søge anden opmærksomhed.. og når vi ser hen til ham – så sidder han dybt koncenteret, overdænget af legetøj med en duploklods i den ene hånd – og pingvinen i den anden.. i fuld sving med at regne ud, hvordan verden virker.

/ Min søns skridt i livet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *