Datteren cykel er lige blevet stjålet. Og ÅHHHH hvor har jeg bandet. Hun har fået den for 1,5 år siden – og den var faktisk ret dyr. Men heldigvis er jeg forsikring – på 10. år hos Alka. Alligevel har jeg aldrig haft kontakt med dem – andet end når jeg har betalt præmien.

Vi har vadet kvarteret rundt, for at lede efter den – men den er ingen steder. Jeg forklarede min datter at vi kunne få penge fra forsikringen for cyklen – men hun skulle nok regne med at cykle rundt på et gammelt lig nogle år – for jeg kunne ikke forestillig mig, at vi fik mere en 50% af hvad den er værd – og nok ikke før om mange måneder.

Jeg ringede til politiet idag for at melde den stjålet. De optog rapport. Derefter ringede jeg – mismodigt – til forsikringsselskabet. Og jeg havde nærmeste øvet mig på alle de svar, som de ville prøve mig med. "JA … Cyklen VAR låst .. NATURLIGVIS" .. og "Nej – vi vil ikke vente 3 måneder og se om den dukker op"… Imens jeg hørte den enerverende stemme, der sagde "Du er nu nummer 5 i køen til personlig betjening" – øvede jeg mig..

"Ja – hej – det er Janne – du har ringet til Alka (Godt- det havde jeg regnet ud efter 20 minutters "du er nu nummer 4 i køen til personlig betjening") Et cykeltyveri… Ja – men hvad er dit policenummer? " I GUDER .. Jeg havde fundet ALT om cyklen frem – jeg har ligefrem politimandens navn, som havde optaget rapporten .. men mit policenummer var nok omkring det eneste, der ikke lå foran mig i bunkerne af information. "Det gør ikke noget" sagde den venlige dame i den anden ende "Hvad er dit cpr-nummer" – og det kunne jeg dog huske 🙂

Efter 3 minutter – og en lang smørre af oplysninger, som alle nemt kunne findes på papirerne fra cykelhandleren, sagde "Ja – det var det" .. Og så var det jeg så for mig, at NU var det argumenternes tid… "Hvad så nu" spurge jeg forsigtigt.. "Ja – men så sender jeg en check til dig."

Fuld af mistillid kom jeg til at tænke på de mennesker, der f.eks. har fået brændt hele deres hjem ned og hvor forsikringen skynder sig at få dem til at skrive under på en al for lille sum penge for deres skader. . Men mig skulle de ikke lure "Jamen – hvad kommer checken så til at lyde på" spurgte jeg listigt.. "Jamen – jeg bliver NØDT til at trække 10% for slitage" Og så kørte min indre regnemaskine. 10% af 3000 kr – det er 300 – betød det så at jeg ville få 2700 !!!!!!

Jeg var helt flov over, hvor mistroisk og fordomsfuld jeg var..

Enden på samtalen blev, at jeg får en check tilsendt som jeg har lørdag eller mandag på 2695 kr. Vi har allerede købt den nye cykel – den står bare og venter på checken..

Behøver jeg at sige, at jeg er glad for mit forsikringsselskab?

/ Forbrugererfaringer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *