Når man er en lille babylækker unge – der smiler og snakker hele dagen, så kan det jo ikke undgås, at man – i familiens skød – er populær.. og bliver kysset på.. Kysset MEGET på.

Jonathan er sådan een unge.. og han bliver kysset på – lige fra han står op til han går i seng. Først af mor når man vågner – og så af far, der siger godmorgen. Storesøster kysser farvel i døren – og senere kysser mor gonat.. Eller også kysser de bare – af den ene årsag, at ham Jonathan er dejlig at kysse på..

Igår kyssede og lege vi mens Jonathan blev skiftet. Jeg pruttede ham på maven, og han grinede, så den ene tand, der sidder i undermunden rigtig kunne ses. Så legede vi drala – og Jonathan synes det er så fascinerende alle de fagter, mor kan med sine hænder. (I drala er der tre bevægelser : dreje i håndled, klappe – og tage hænderne og hovedet og sige højt "hej" ligesom hurra) Jonathan er så småt ved at forstå den med at klappe. Når mor tager JOnathans hænder – så skynder han sig at åbne dem, så han kan klappe med, når mor hjælper. Og den der hej til sidst – den er også god.

Ingen tvivl om, at vi havde nogle rigtig hyggelige og rigtige glade tider, der på puslepladsen. Og så var det hende mor begyndte at kysse. Først den ene dejlige runde kind – så den anden. Og Jonathan holdte mors hovedet i hænderne og grinede. Og så var det lige, at mor tydeligt viste Jonathan at nu fik han altså et kys lige midt på munden!!

Og så var det, det lille mirakel – der reddede morens dag total – skete. For Jonathan stak sin lille tunge en lille bitte smule ud af munden – og så gjorde han ellers hvad han kunne for kysse mor lige midt på munden. At det nærmere blev et lille slik på morens læber – det er et spøgsmål om forfinelse af teknikker.. Men der var ingen tvivl om hvad meningen med slikket var:

Mor fik Jonathans aller første kys.

/ Min søns skridt i livet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *