Da min datter blev født, havde hun en kusine, der var 6 år ældre end hende. Fra starten var kusinens forældre og vi enige om, at de to gerne måtte udvikle et særligt forhold. Og det er dette forhold, jeg har stjålet alle erfaringer fra.

Min datters kusine fik lov at være den første, der afprøvede puslepladsen – med en bamse. Puslepladsen blev godkendt til UG. Da min datter kom hjem fra hospitalet, fik kusinen en dukkevogn af kæresten og jeg. I den dukkevogn fik hun lov at gå rundt med datteren, indtil denne græd. (5 minutter) Jeg tror, det var de stolteste 5 minutter i hendes dengang 6 årige liv. Kusinen fik lov at sidde med min datter i sofaen – og bære hende.

Naturligvis udvikles et forhold på mere end det – men jeg er overbevist om, at den gode start, er det, der har givet det helt særlige forhold, der er mellem kusinen og min datter idag. Min datter KNUSELSKER sin kusine – fordi kusinen altid – selv idag – hvor hun næsten er 14 år gammel – altid har haft tid tilover for min datter. KUsinen har altid tid til at sende en sms – kusinen gider at bruge tid i svømmehallen på at lege "kylling". Kusinen er helt vildt med min datter – og min datter er helt vild med hende.

Det var med udgangspunkt i dette vellykkede forhold, at vi startede min datters færd som storesøster. Vi ønsker, at bror og søster skal have om ikke samme forhold – så derhenaf. (Det kan jo altid blive sådan når man bror sammen 24 timer i døgnet – det ER lovligt at blive træt af hinanden indimellem)

Min datter har altid fået lov til meget med lillebror. Hun holdte ham som nummer 2 (eller var det 3 – det var det vist 🙂 )- og allerede fra starten har hun siddet med ham – leget med ham og hygget med ham. Idag – knap 7 måneder senere – er det vigtigste på dagen hendes lillebrors pakkekalender. Min 8 årige datter glemmer sin egen gavekalender – men hendes brors kalender glemmer hun ALDRIG. Og hver dag bliver Jonathan tilbud to alternativer: Gavepapiret – eller gaven..

Omvendt er Jonathans yndlingsmenneske HELT klart hans søster. Når hun kommer hjem – og han hører hendes stemme – griner han over hele hovedet. Når hun er i rummet – smiler han. Han betragter hendes bevægelser og ser LANGT efter hende. Hun kan og må meget mere end alle andre. Vi prøvede forleden – hvor min datter redte ham forsigtigt med en rive i håret. Det var ok – så længe det var min datter – selvom man godt kunne se, at han egentligt ikke havde lyst. Da mormor tog den lille legerive – og prøvede det nøjagtigt samme – så kunne det ellers være at herren blev vred… Fanme NEJ.. Datteren fik riven tilbage – og Jonathan stoppede sit vræleri – og så bare mellemfornøjet ud igen. Hun må mere end os andre – og det er hun volsomt stolt af.

Min datter en verdens bedste storesøster – og min kæreste og jeg kan sætte os lidt tilbage for en stund – og bare være glade for den måde, tingene har udviklet sig på – for der ramte vi trods alt rigtigt.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *