Hermed en ide, der skal gives videre.

I min datteres klasse, er der en dejlig mor, der er fuld af gode ideer. Hun har i vores klasse indført en julefrokost. Se, det er der jo ikke noget særligt i. Det særlige er, at man skal være mor eller far til et barn i min datters klasse og … børn er IKKE velkomne !!

Første år – da datteren gik i børnehaveklasse, blev alle vist lidt fulde. Vi holdte det i januar, for at undgå alle de andre julefrokoster. Vi fik noget solidt og godt mad serveret for 100 kr eller så – og så snakkede vi ellers. Til at starte med, var det vi havde tilfælles naturligvis vores unger, men som aftnen skred frem, var det ikke længere børnene vi talte så meget om.

Personligt talte jeg etik og metoder på et "meget" seriøst plan med en forsvarsmand og en ingeniør. Hvad konklusionen var, må stå hen i det uvisse, men det var nogle brandsøde forældre – som man pludselig havde et helt andet forhold til. Kæresten dansede til Kim Larsen med en af de andre mødre..

Naturligvis var der lidt tømmermænd dagen efter, men initiativet har gjort, at vi efterfølgende har fået adskillige vennepar fra forældregruppen. Når der er familiefest – julefest eller noget andet, så ender det idag med, at 4 eller 5 par tager med os hjem – eller nogle andre,- og nyder nogen timer sammen – mens ungerne leger.

De ting, der opstår undervejs, er nemmere at tage, når man har delt en øl og en spegesild.. Vi kender ikke forældrene fra min datters klasse som "Sofies mor og far" – Vi kender dem som "Niels og Annie – forældre til Sofie"

Altså: Det kan KLART anbefales: En forældrejulefrokost… for de forældre for de børn, vores børn omgåes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *