Det er gået op for mig, at de gamle hejrer – min mor og hendes veninder (der nu slet ikke er så gamle endda – men trods alt er en generation over mig) slet ikke er så tossede igen. Års erfaring er faktisk at hente i dem.

Min datter var 1 år og 20 dage første gang min mor afholdte “BageKageDag” Tåbeligt – hvis man spørge mig – særligt den gang. Traditioner er en god ting.. men det haster vel ikke..

Igår var jeg til “BageKageDag” igen. Denne gang med min datter på 8 – og alle de børn, der nærmest var spæde, da min mor startede denne tradition er nu 6 og 7 år – og nogle kæmpe baryler. “Omgang nummer to” er nu på vej i form af Jonathan og min mors venindes nye barnebarn.

Og nu får ungerne rent faktisk noget ud af dagen. I mange år, handlede det mest om at hive kagedej ud af hår og gardiner – prøve at forklare ungerne, at dejen skulle bages før den skal spises .. og undgå, at een af ungerne fik kagerullen over sig. Men nu er de så store – de fleste af dem – at de faktisk kan bage. At de så insisterer på, at der skal 8 liter glasur og 30 sølvkugler på een lille småkage – det er hvad det er. Kagerne er – som de har været alle de øvrige år – ganske uspiselige. Men det betyder jo ikke noget… (Det er lige før traditionen ville være brudt, hvis kagerne et år ligefrem smagte godt)

Imens nyder bedstemødrene deres børnebørn.. mens de højlydt skamroser de nyeste skud på stammen.. (hvilket en vis moder slubre i sig 🙂 ) og drikker kaffe.. og ser enormt bedstemødreagtigte ud med deres æblekage og deres strikketøj.

Traditioner er vigtige at få stadfæstet hurtigt – at man så skal rette dem til efterhånden, er hvad det er.. Men traditioner er vigtige at have – og holde i hævd. Og det er ganske fornuftigt og praktisk, at det er mormor, der arrangerer traditionen .. for mødre og fædre til små børn, har nu engang en tendens til at drukne i hverdagen.

Når min datter og min søn bliver store, vil de tro, at det at bage småkager hos mormor, er noget man da “altid har gjort” – men sandheden er, at det var min datters ankomst, der gjorde, at den tradition blev skabt. Tak mormor, fordi du gider !!

/ Hjemme hos os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *