“Mor, jeg tror jeg har lus, det klør sådan” .. Bare bekendtgørelsen så er jeg klar over, at det bliver en LANG morgen. Jeg ved udemærket at hvis hele familien skal kæmmes, kommer jeg minimum en halv time for sent på arbejde. *Suk*

Der var en gang – for rigtig mange år siden – at jeg blev helt dårlig ved tanken om lus. Uff.. kryb, der kribler rundt i vores hovedbunde… Og kradser og klør.. Tanken får hele kroppen til at kradse og klø.

Men det er mange år siden – og mange kure siden. Vi har været så heldige i vores familie, at det altid er lykkes at udrydde lusene i første hug – men de kommer fast på genbesøg en gang om året ..

Jeg fandt to fede, mangebenet og store lus i datterens hår. Hun var straks helt vild: “Så skal vi have den nye lusestøvsuger” … Ja, det skal vi vel så..

Resten af familien er lusefri – hvilket er lidt af et mirakel, da det normalt altid er mig, der har flest og de støreste.

Idag er jeg ikke “bange” for lus. Idag irriterer de mig bare. Idag tager kæresten dem. FOr ellers er det mig, der vasker, koger, spritter og fryser alle familiens egendele, der kommer i nærheden af hovedet. Om ikke andet, så har vi det RENT i aften 🙂

/ Mine meninger

2 Replies

  1. hej, er det mon nogen der kan hjælpe os, hvor køber man den lusestøvsuger, vores unger kommer tit og ofte hjem fra skole med lus, vi har prøvet alle shampoer og gamle råd, men det er dyrt i længden

  2. Hej Diana
    Jeg købte min i Brugsen – men min erfaring med den er ikke så fantastisk så det gør noget.
    Det, der virker herhjemme er: Først og fremmest Primoderm – som er det anbefalede lusemiddel fra apoteket.. Derefter Nix – som også er lægegodkendt – men vi har desuden rigtig gode erfaringer med Luseshampooen fra Matas – der indeholder kokosolie. Den er ikke godkendt som lægemiddel – men det har mere end een gang været den, der klarede ærterne herhjemme.
    Normalt kæmmer vi hver gang, der er een, der klør bare en lille smule. Finder vi noget hos een, så behandles denne ene med Primoderm – og så tager vi andre en tur med shampooen fra Matas.
    Herefter kæmmer jeg fast hver anden dag – gerne op til 14 dage efter angrebet. Og hvis jeg finder noget – eller hvis det bare klør generelt, så tager vi en tur med shampooen fra Matas (Der er ikke noget i, som lusene bliver resistente overfor) Efter 8 dage får den, der har haft lus, en tur mere med Primoderm.
    Men problemet er typisk, at det findes i skolen. Den bedste udryddelse sker HELT klart, hvis forældrene står sammen – og behandler samme dag. Ellers har vi set adskillige gange, at vores barn bliver gensmittet utallige gange (og når hun så er gensmittet – så smitter hun dem, der i mellemtiden har taget en kur)
    Jeg har efterhånden erkendt, at een kur ikke altid tager alt.. Men herhjemme ER vi lusefri efter typisk 4 dage – med mindre vi bliver ved med at blive gensmittet.
    Så på med vanten 🙂 Og held og lykke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *