Hvornår er man høflig – og hvornår overtræder man grænsen.

Jeg har prøvet at rejse mig op i bussen for en "gammel" dame – der blev meget fornærmet over, at jeg rejste mig. Det, at jeg gjorde det, sagde jo, at hun var gammel.. Det var ment som høflighed – hensynsfuldhed,- men det endte som flabethed.

Jeg overtrådte hendes grænse.. Og hvor jeg kender den. Som gravid er der mange ting, man skal begynde at tænke over igen. Galanteri kommer pludselig på "mode" igen.

Under min første graviditet, var min elskede kæreste bekymret for, at jeg hver morgen skulle bære 30-40 stole ud på en åben plads. Der var ingen, der sagde, hvor lang tid jeg måtte være om det,- men min kæreste kunne ikke lide, at jeg skulle slæbe. Derfor tog han med mig på arbejde hver morgen, for at slæbe stolene for mig. Jeg synes det var vanvittig sødt. (Og bestemt unødvendigt !)

Da jeg var 8 måneder gravid (og ubeskrivelig stor) havde jeg handlet ind. Jeg havde som altid købt 2 poser, for at fordele vægten noget bedre. Jeg havde måske købt 12-14 kilo – ihvertfald var det lidt mere, end jeg skulle have købt. På vejen hjem, mødte jeg min bror.

Da vi havde gået sammen 0,5 km, sagde han pludselig "Nå, jeg må hellere tage den ene pose,- eller synes folk nok, at jeg er ufølsom" – behøver jeg at sige, at jeg SELV bar poserne hjem?

Dertil skal sige, at min bror er blevet MEGET ældre siden da – og med alderen er også kommet en hvis del mere hensynsfuldhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *