Det er faktisk mange gange, man siger nej tak til et glas vin, et glas glögg eller en øl efterhånden. I julen var det hver dag.. Så var der snaps til maden,- så var det rødvin. Men jeg er også begyndt at lægge mærke til, at der faktisk er mange sociale arrangementer, der langt hen af vejen er baseret på udskænkning af alkohol.

Jeg er ikke synderlig glad for hverken vin eller øl – men en irsk kaffe eller en bailey indimellem – det er altså guf.

Sidste gang jeg var gravid – var jeg førstegangsgravid. Der var jeg så “naive” at jeg troede, at det handlede om, at jeg skulle være afholden i 9 måneder. Da man så endelig havde født, og opdagede, at skidtet også går i mælken, måtte man lige tage nogle månder til. Jeg huske med største fornøjelse min første lille brandert efter min datters fødsel .. Det var 1 og og 6 måneder efter jeg var begyndt på min afholdenhed – og da skulle der altså MEGET lidt til, for at frøkenen fik en pind i øret.

Jeg husker også jordemorens råd, da mit vand var gået,- og jeg skulle hjem og sove. Adrenalinen pumpede godt, fordi jeg vidste, at “nu er det nu” og derfor sagde jordemoren til mig:

“Du skal sove i nat: Længe og godt,- for du skal være frisk til at føde imorgen. Derfor: Gå hjem og drik et glas vin. Hvis du ikke falder i søvn af det, tager du en halv panodil. Hvis du stadig er vågen, tager du et glas vin mere – og du bliver ved til du falder i søvn.”

Nerverne kørte på mig, og jeg var lysvågen.. Jeg ville umuligt kunne sove med alle de tanker, der væltede rundt i mit hoved. Men fordi jeg nærmest ikke havde drukket alkohol i 9 måneder, besvimede jeg nærmest, bare det at min kæreste tog proppen af rødvinsflasken. Jeg sov bare ved lugten af rødvin… og jeg sov GODT. Lur mig om ikke jordemoren vidste det, da hun gav mig rådet 🙂

Min veninden snakker om bytur og ølver .. om pigeaftner med irsk kaffe og hygge.. og pludselig kan det, at jeg ikke drikker alkohol,- betyde enormt meget for mig.. Meget mere end det normalt gør !!

Og så er jeg tilbage i den gamle traver: Det bliver kun værrer !

PICT0311
(Og nej – jeg har ikke drukket af øllen)

/ Graviditet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *