Vi har været til barnedåb i weekenden – og vi oplevede på egen hånd "Barbettes Gæstebud" (af Karen Blixen) Jeg får et smil om min mund, bare ved at tænke på det. Det blev en noget anderledes weekend, end vi havde forventet.

Det er smådyrt at tage til Jylland for at deltage i en barnedåb. Vi var blevet tilbudt overnatning hos flere af mine familiemedlemmer, men havde alligevel konkluderet, at det nu er rarest, at have "sit eget" – så vi ville hellere ofre de 6-800 kr på et kroværelse.

Lundeborg Kro – hed stedet. Bemærk endeligt navnet !! En overnatning kostede 650 kr for et dobbeltværelse med 150 kr ekstra for en ekstra opredning. (Vores oplevelse er at det er en meget normal pris) Værelset var helt fint- ikke at det var fantastisk – men det var stort og der var to køjesenge til "ungerne" (den i maven foretræk dog at blive i min mave 🙂 ) og en kæmpe dobbeltseng til forældrene.. Dertil et toilet/bad og godt med skabsplads.

Så skulle vi have aftensmad. Vi forbandt aftensmad på en kro med det vi har prøvet før. Vi har opsatte på at få f.eks. en hakkedreng med sovs eller sådan noget. Inden vi forlod værelset, tjekkede vi menukortet – og mor her blev en anelse fornærmet over prisen. Der var MEGET få ting på kortet (7 tror jeg) – og prisen var så 268 kr for to retter … (deromkring i hvertfald)

Øj, hvor blev vi overrasket.. Først tjenerne. Søde, søde piger, der smilede bredt og som tydeligvis godt kunne lide at være der. "Hvad kan jeg hjælpe med". Vi fandt lidt på menukortet, som vi havde lyst til. Jeg ville gerne have en desserttallerken,- så jeg valgte en mørbrad og en desserttallerken – min bedre halvdel ville gerne have laks til forret – så jeg besluttede også at tage en forret: En anretning med noget røget and af en slags.

Først kom tjeneren med en lille smagsoplevelse til os alle tre. 3-4 stykker and lavet med æble og noget nøddeværk af en slags. Derfra var standarten sat… og den var høj !!! Datteren prøvede det – og kunne ufattelig nok,- godt lide det.. lidt. Kæresten og jeg smilede stort til hinanden og NØD smagen af en kok, der har gjort sit yderste.

Derefter forretten. Kæresten ELSKER laks – og han blev i den grad IKKE skuffet. Der var 4-5 forskellige slag anretninger med laks.. Laks og torsk – røget laks i en lille rose.. Laks … Han rullede med øjnene efter hvad bid.

Efterhånden som middagen skred frem, blev oplevelsen mere og mere fuldendt. Tilsidst kunne kæresten og jeg ikke gøre andet end at sidde og smile og grine til hinanden. Desserten var for vild. Det smagte simpelhen fantastisk.

Der var en andet selskab i kroen med børn,- og de børn lånte nogle tuscher og noget papir. Den ene pige lavede en tegning til een af tjenerne. Tegningen blev så afleveret på et tidspunkt, hvor tjeneren stod med begge hænder fulde. Hun var i fuld sving med at flamberer nogle figner med mandelsplinter i noget Pernod. Det VAR ikke et heldigt tidspunkt at skulle have en tegning – men i stedent for at være afvisende, sætte tjeneren Pernoden fra sig – vendte sig mod barnet – fik overrakt tegningen,- sagde tak.. og vendte tilbage til flamberingen. Det var med så høflig og pædagogisk overbevisning, at jeg som mor var helt overrasket over, at JEG ikke har den slags overskud til mit barn,- når jeg står med hænderne fulde.. Tjenerne og stedet var bare helt igennem fantastiske.

Kæresten og jeg faldt i søvn i hinandens arme – med MEGET brede smil om munden. Stemninge sidder stadig i os flere dage efter.

Idag forstår vi ikke helt, at de kunne gøre det for så få penge 🙂

/ Graviditet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *