Jonathan, min datter og jeg satte os til rette på Israels plads igår kl. 19. Iført tæppe – og med slikket i behagelig nærhed. Vi var inviteret til gadeteater. Dansk Rakkerpak ville vise deres forestilling: “Puttgarden”.

Min datters interesse var primært af den mere professionelle art. Kvinden, der er med i stykket, har modtaget undervisning i, hvordan man svinger en tambourmajorstav fra Værløse Garden – og dermed var det lidt skægt for min datter at se resultatet.

Min søn derimod konkluderede allerede 20 minutter før forestillingen, at DET gad han ikke. Jeg priste mig lykkelig for legepladsen lige bag ved i mit stille sind.

Både søn og datter endte vist med en noget anden holdning til tingene, da forestillingen først gik i gang. Alle medvirkende havde fantastiske næser på -og deres mimik var fantastisk. Når mimik og næser blev sat sammen, var det lige før det hele føltes helt tegneserieagtigt.

Puttgarden er den lille garde med 4 mandlige gardister med hver deres instrument. De tre af dem er lidt tumpede, lidt kikset,- mens den sidste – der spiller på trompet – er noget så lækker en italiener – der konstant liiiiige må rede sit hår. Dertil kommer så “Putt” – den fantastiske tambourmajor med de omend meget store fordele – og det godt udviklede shoppinggen.

Historien tager sit udspring, da garden begynder at spille – og der opstår et uheld, hvor hele garden – grundet Putts kiksede anføring – vandrer lige ind i en åben byggeplads, hvor de alle kommer voldsomt galt afsted. Instrumenterne er ødelagte – og der sørges over evt. døde.

Uden ret mange rigtige ord, lykkes det Dansk Rakkerpak at få ALLE børn op af stolene – og der er bestemt også noget til de voksne. Det er en familieforestilling – og Jonathan sad som tryllebundet hele den time stykket varede. Han grinede, så hele tandsættet blev fremvist -og han bekymrede sig, når der var død og ødelæggelse (der altid blev manet i jorden igen – så det var ikke uhyggeligt, selvom det lagde op til det i korte øjeblikket)

Der var undertoner, der kunne få de vokse til at rødme – og problemstillinger, som alle voksne ville kunne grine af.

Vi var gået lidt skeptiske derhen – men vi gik derfra med smil om læben og en oplevelse rigere. Jeg kan KUN anbefale, at man tager sine børn (5 år og opefter) med hen på Israels Plads og ser forestillingen “Puttgarden”. Havde jeg på forhånd vist, hvad Dansk Rakkerpak kan med “slap-stick-komedie” – så havde jeg med største fornøjelse betalt både 50 og 100 kr pr. billet. Men det behøvede jeg ikke -for forestillingen er gratis.

/ Forbrugererfaringer

2 Replies

  1. Hej Pernille!
    Jeg er en af dine læsere fra Limfjorden, du skrev engang at vi skulle se at komme op afvandet, og jeg sidder da også tørt og godt i min stue. Jeg har fulgt lidt med på din blog, men ikke skrevet til dig før nu.
    Det var beretningen om rakkerpakket, der gav mig idéen, men især den om hjælpsomhed gjorde udslaget…
    Har du som lokalkendt ikke et par gode forslag til vores sommerferie i år? Min mand, vores søn på 13 mdr. og jeg vil 3 dage til København og vi kunne godt bruge lidt inspiration.. Vi regner med at tage på Akvariet og på havnerundfart, tror du drengen er for lille til de ting? Hvis vejret et godt, tror jeg også vi går en tur i Botanisk have…
    Er der nogle gode spisesteder med plads til barnevogn og med barnestole, og måske endnu vigtigere; er der steder, som vi skal gå langt udenom?
    Håber du har lyst at bidrage med et par forslag, tak for en hjertevarm og ukompliceret blog.
    Mange hilsner fra Anni

  2. Hej Anni
    Og tak for din kommentar. Jeg er glad for at du er komme OP af Limfjorden. Jeg forestiller mig, at den bærbare alligevel virker bedst på land 🙂
    Jamen København 🙂
    Jeg var i Valby Parkens naturlegeplads forleden. Der tror jeg bestemt også en søn på 1 år ville synes, det var herligt. Området er meget stort – og med mange forskellige muligheder mht. naturlegepladser. Mellem selve “ishuset” og “den store legeplads” er der en lidt mindre legeplads, der egner sig fantastisk til de helst små. Du kan se mere her: http://www.sjovforborn.dk/Detail.asp?I=1&OID=520&G=Naturlegepladsen-i-Valbyparken
    Ellers er der en sejltur på Furesøen. Den tror jeg også sådan en 1 årig ville være med på. Bådfarten sejler i MEGET naturskønne områder – og der er mulighed for at stå af steder, der ligger i nærheden af små “sandstrande”. Dermed kan man soppe i vandkanten, hvis vejret tillader det.
    http://www.baadfarten.dk/
    Min egen farvorit er KLART eksperimentariet – men der er 1 år liiiiige lille nok.
    Driller vejret, er en svømmehalstur jo en god ide. Den, jeg kender, der er nyest, er Værløse Svømmehal. Her er der desuden Relax-afdeling – og forholdene for de helt små er geniale. http://www.furesoe.dk/KulturIdraetOgFritid/Idraetsanlaeg/Svoemmehaller/VaerloeseSvoemmehal.aspx
    Zoo er genialt for de helst små. Ingen tvivl om det. Nærkontakten til en ged, er guld værd 🙂 http://www.zoo.dk/00,-d-,BesogZoo.aspx og alle dyrerne er magiske, når man ikke er ældre.
    Jeg kunne komme på et væld af andre muligheder – men det er lidt svært med en lille gut på 13 måneder – for Tivoli, sommerlande mv. har jo endnu ikke den helst store interesse.. Og dermed er tingene jo – på en ene side – noget hvor man kan have lillemanden med – men på den anden side bør det vel reelt være noget mor og far synes er sjovt alt andet lige..
    Rigtig god tur til København – og tak for, at du læser med 🙂
    Mange hilsner
    Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *