Det er smittende – det lego-værk.

Jeg er ikke god til at lege med min 4 årige søn. Efter 10 minutters parkeringsleg med lommebilerne, bliver jeg tom i øjnene – og kommer i tanke om de 800 ting, jeg egentligt også mangler at få lavet.

Vi er bedre til at lave mad sammen. Jonathan kan til enhver tid slå en hvilken som helst røremaskine. Han er ikke helt så hurtig – men så absolut grundig! Ikke desto mindre er det jo leg på mine præmisser – ikke hans.

LEGO derimod.. Der går det HELT galt. Når Jonathan får et nyt fly, en bil eller en del til sit nye tog, går familien i Lego-pause mode. Jeg starter med at sætte mig til at samle efter billeder. Efterhånden er der nok i skuffen, til at enhver del kan tage 10 minutter at lokaliserer. Når et hospital så består af 500 brikker, så kan det godt tage sin tid. Men det gør ikke noget. Det er hygge på højt, højt plan.

Når jeg har siddet dybt begravet i manual og klodser i 10 minutter, plejer min datter at mænge sig. “Må jeg ikke også hjælpe”. Og naturligvis må hun det. Efterhånden som del efter del bliver færdig, bliver de intergreret i den leg, Jonathan leger lige ved siden af.

Og inden vi får set os om er dagen gået. Faktisk er det det aller bedste tidspunkt – for når Jonathan er kommet i seng, så kan vi samle videre – uden risiko for, at han hele tiden ødelægger det, vi lige har lavet 🙂

Og det bedste af det hele. To dage efter har han fået splittet samtlige vogne, biler, fly mv. af i atomstørrelse.. Og legen kan starte forfra.

Måske man skulle forære overstressede mennesker en kasse lego?

/ ..sagde hunden, Min søns udvikling

5 Replies

  1. glæder mig til at få børn 🙂
    Så kan jeg endelig få lov til (forhåbentlig) at lege med LEGO igen, uden folk syntes jeg er barnlig.

  2. Der findes faktisk Lego for voksne. Det bruger vi meget tid på hjemme hos os 🙂
    Man kan melde sig til at være prøvebygger, for det skal testes om alle dele er i æsken og om instruktionen er korrekt. DET er fedt! Har også prøvet det med at få en æske hjem og helt glemme alt omkring mig i 8 timer og kun stoppe for lige at fylde et eller andet i hovedet eller gå på toilettet :-))

  3. Herhjemme bygger hele familien også med LEGO 🙂 Yngste gider ikke rigtig Duplo, MyBot eller de andre “store” LEGO-klodser, som er tidsvarende for ham…
    Næ nej! Technic med aksler og tandhjul eller massevis af små mænd og biler kan vi lege i timevis med. Vi behøver som regel ikke byggevejledningerne til andet end at sørge for, at intet bliver væk.

  4. Hej… jeg ved ikke, om jeg er gået helt forkert i byen her, men jeg søgte under “bytteside Troldekugler”, og så kom bl.a. denne side op… Kan det virkelig passe, at INGEN har lavet en side, hvor man kan bytte Troldekugler??? Efterhånden får man jo altså lige lovligt mange, og man vil jo stadig gerne have nye.. Hvad siger du/I?

  5. Det var da en glimrende ide 🙂
    Men jeg vil nu ikke bytte nogen af mine væk. Det er netop det, jeg synes er så fedt ved troldekugler – at hver kugle repræsenterer noget særligt for netop mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *