Endelig… endelig endelig endelig har vi taget den sidste ble – og der kommer ALDRIG mere en pakke ble i huset – i hvertfald ikke til lillemanden.

Egentligt er den sidste pottetræning foregået ret brutalt – men noget skulle der ske, for at få ham ud af rytmen – og det virkede.

Jonathan tisser selv på toilettet – og har gjort det længe. Men Jonathan har brugt ble, når han skulle lave stort. Han har ganske enkelt selv hentet bleen, taget den på, lavet stort – og derefter NÆGTET pure at få den af igen.

Men idag var der ikke flere bleer. “Mig lave lort” sagde Jonathan. “Okay – kom – så skal jeg hjælpe dig” sagde far, og satte Jonathan på toilettet. 2 minutter efter havde Jonathan klaret, hvad der klares skulle. Stolt og glad.

Hjemme hos mormor – midt i julefrokosten var det så min tur. Og her kommer mine manglende kundskaber udi kunsten at vide, hvad sådan en lille tissemandsfætter kan hitte rede i og hvad den ikke kan, til at drive gæk med mig – og ikke mindst – give Jonathan en dårlig oplevelse.

“Mig laver lort” fortalte Jonathan, hvortil jeg svarede. “Kom, så skal jeg hjælpe dig”. Vi gik på toilettet – og det foregik altsammen i forholdsvis hast. (For at undgå, at han skulle opleve nederlaget ved at gøre det i bukserne) Jeg nåede derfor ikke at sætte barnesædet i toilettet – og derfor var Jonathan nu placeret på toiletbrættet med begge hænder støttende på selve brættet – for ikke at falde “ned”. (Hvilket vel alt andet lige ville have været den ultimative dårlige oplevelse)

“Mig tisser” indvier min søn mig i. “Ja.” siger jeg bare – og støtter knægten i ryggen. Jeg er kvinde. Når jeg sætter mig ned og tisser – så rammer jeg kummen – uden problemer. Men min lille Jonathan er en dreng. Så hans tissemand fløg rundt som en anden lille elastik i alle verdenshjørner – og eftersom jeg havde fået placeret ham på en måde, hvor han på ingen måde var i stand til at benytte sine hænder, havde han nu sine problemer.

Vi fik da hurtigt ved fælles hjælp fundet en metode, så alt endte lykkeligt – og ikke mindst – der hvor det var tilsigtet. Og jeg er blevet lidt klogere i, hvad der er hensigtsmæssigt ved toiletbesøg når man er 3 år.

/ Pottetræning

7 Replies

  1. *gg*…kan se det for mig, der går nu ikke lang tid før han kan klare sig uden sædet – her har han selv droppet det og på en eller anden måde formår han at sidde uden at falde i, holde sin bluse oppe så der ikke kommer “noget” på OG holde tissemanden ned ad – for som han selv siger “Når man tisser badbad – så kommer der altid tis også” – held og lykke med projektet

  2. Grin!!! Kender det alt for godt – det at være kvinde med erfaring fra et pige barn og så have en lille dreng på besøg. Jeg var bare så naiv! Og vi havde tis over det hele. Jeg var godt nok flov da jeg skulle forklare drengs mor hvorfor han havde noget af Olivias tøj på da hun skulle hente ham 🙂

  3. Tillykke med det. Venter stadig på at Jakob smider bleen om natten. Har 2 drenge og er storforbruger af wc-rens. kristoffer på 10 år “glemmer” tit at holde på tisseren og derfor virker den som en brandslange, som “vander” alle andre steder end i wc-kummen 🙂
    Og Jakob gør som alle andre 3-årige drenge, der sidder ned og tisser: han tisser under brættet. Måske skulle man tage patent på at lave et bræt specielt designet til drenge?
    Hav en god dag 🙂

  4. Så er det altså ret rart når drengene står op og tisser – hvorfor de så ikke må det i børnehaven er mig en gåde – men det er der jo så meget der er…

  5. Tak for grinet, dejligt at I nu slipper for bleer, her i huset bruges derr stadig natbleer.
    Den der med at tisse under brættet det kan piger altså også godt skulle jeg hisle og sige

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *