Modsat de mange “Bur ham inde – og luk ham aldrig ud igen” underskriftindsamlinger, er der nu endelig en, der rent faktisk KUNNE komme til at betyde noget.

http://www.giftedchildren.underskrifter.dk/

Problemet er bare, den forsvinder i al det andet, mennesker er harme over.

Jeg har ikke “overbegavede børn”. Jeg nøjes med dem i “godt begavet” tilstand 🙂 Min datter følger fint med i skole og har ingen sociale problemer. Men jeg har set mange – og hørt om mange børn, der er “for hurtigtopfattende og kloge” hvilket giver under MINDST lige så mange problemer, som det giver fordele.

Det er garanteret fedt, at kunne regne hurtigt – og forstå komplekse sammenhænge. Men når man er 7 år er det, at kunne løse en 2. gradligning ikke i lige så høj kurs, som hvis man er god til fodbold. De godt begavede børn forsvinder ud i periferien. I timerne er der ikke udfordringer nok – så de gaber sig igennem lektionerne – og i frikvarterne, er de “de sære unger” som ingen af de andre har lyst til at lege med.

Nøjagtigt, som der er hjælp til de børn, der har problemer med at følge undervisningen, burde der også være hjælp til de børn, der har problemer med at få inspiration nok.

Personligt synes jeg godt om initiativet med en skole særligt for denne gruppe børn. (Bare synd, at deres økonomiansvarlige ikke er lige så godt begavet som ungerne 🙂 ) Ikke fordi ungerne skal undervises til at blive professorer inden de går ud af 5. klasse – men fordi børnene – sammen med ligestillede – har en langt bedre chance for at lære at begå sig socialt.

/ Mine meninger

One Comment

  1. * HØRT *
    Jeg er en af dem med et barn, der har sine udfordringer i skolen. Ikke med det faglige, men med at sidde stille og være koncentreret om ting, han dybest set finder uinteressante.
    Hvad er begrundelsen, overfor et 7-årigt barn, der kan lægge 2-cifrede tal sammen i hovedet, at han skal sidde og lægge 1+2 sammen ved hjælp af tegninger af æbler og pærer?
    Når det er sagt, så forsøger de i folkeskolen at gøre noget.
    Men udfordringen med det sociale, den er svær at overkomme for 1 lærer, der står overfor 26 børn i 1.klasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *