Vi var i banken igår. Min datter har fået sig den ide, at nu vil hun have en bankkonto. Den ide er jeg helt med på. Først og fremmest gør det det nemmere at huske hendes lommepenge. NU kan vi bare lave en fast overførelse – og dermed FÅR hun sine lommepenge.

Dernæst er der hele ideen for hende, som jeg godt kan lide. Vi skrabede lidt “legepenge” (25-øre og 50-øre – som ingen gider have med i pungen) samme herhjemme – og satte dem ind på hendes konto, så hun starter med at have lidt penge på kontoen. 108,25 kr helt nøjagtigt. Min plan er så, at overføre fast 100 kr om måneden til hendes konto.

Hun syntes, det var RIGTIG sejt, at hun selv kunne vælge lay-outet på kortet – og fik da også hurtigt valgt, hvordan hun for fremtiden skal skrive under. Jeg glæder mig til at se, hvordan hun tager det, når kortet kommer ind af dørsprækken.. Ingen tvivl om, at min lille dame vil vokse endnu et par centimeter.

Hvis det går, som jeg forudsiger, så vil der ske det, at hun går ned og hæver tre gange 20 kr til slik, fordi hun kan. Derefter glemmer hun sit kort LÆNGE – og pludselig en dag får hun en årsopgørelse, der fortæller, at hun nu har 600 kr på sin konto. Derefter vil hun lykkeligt begynde at se sig om efter ting, som hun ønsker sig.. Og det er næsten sikkert, at det hun ønsker sig, så koster 799 kr. Derefter vil hun selv have en fornemmelse af, at hun kan få tingen – om kort tid – og at det at spare i virkeligheden slet ikke er så svært – så længe man bare glemmer at kontoen er der.

Dermed vil hun havde fået sin første rigtige fornemmelse af, at skulle holde et budget – at skulle gøre en indsats, for at få noget, hun gerne vil have. Og eftersom pengene kommer ind automatisk vil hun have en fornemmelse af, at hun bliver taget “seriøst” (Jeg MÅ erkende, at vi vist har glemt hendes lommepenge flere gange end vi har husket dem!)

Hun var ret skuffet over, at hun ikke kunne bruge automaten. Det var jeg sjovt nok ikke. At hun er begrænset af bankens åbningstider er kun en god ting for hende og de penge, der måtte være. Men hun glæder sig alligevel til, at hun bliver så gammel, at hun kan hæve med sit hævekort i bankens automat.

/ Min datters udvikling

2 Replies

  1. 🙂
    Børnekonto er alletiders. Kristoffer har både bunden opsparing og en konto, han(vi) kan hæve på. Han kigger tit med over skulderen når jeg er på netbank, og er så stolt af sine penge , der vokser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *