Vi prøvede første gang at lade min datter gå med måsen bar, da hun var 2,6 år gammel. Det medførte adskillige uheld. Uheld er faktisk for meget at kalde det – for det var helt og ganske bevidst med vilje. Ikke, om mor skulle bestemme, hvor hun efterlod sine duftspor.

Da hun var 2 år og 10 måneder står hun og vinker farvel til vores venner, hvorefter hun siger "Hej hej – nu skal jeg ud og tisse". Vi skyndte os ud på toilettet – og vupti – så var hun blefri – fra den ene dag til den anden. Pottetræning er så meget sagt – for der var ikke meget "træning" over det. Hun holdte bare op med at bruge ble.

Nu er Jonathan 3 år gammel. Og NU må han godt snart forstå, hvad det handler om! Men modsat hans søster, er der nok ingen vej udenom. Her der er desideret tale om "træning". Jeg læste om en kvinde, hvis dreng på over 4 ikke var blefri – og det har VIRKELIG tændt mig. NU er der ingen vej udenom. Nu SKAL han.

Jonathan er blevet introduceret for potten for LANG tid siden. Han har også gået med måsen bar – og han har en tydelig fornemmelse af, "når han skal". Det er mere end een gang, han har sagt "Nu tisser!" Og når han går med måsen bar, tisser han (og laver stort .. ØVVV) på "plane flader". Han tisser ikke på gulvtæppet – med på altanen eller på gulvet i soveværelset (for det gudskelov er nemt at få væk)

Fra og med idag er Jonathan "blefri" når han kommer hjem fra vuggestuen. Den første uge tager vi med "måsen bar" også. Så det er så nemt så muligt at "sætte sig.

Efter en uges tid kommer vi til vaskeriet – for så får han bukser på – men ingen ble..

Og vil jeg sige, at jeg giver mig, så længe det handler om at have gæster på besøg – eller hvis vi skal ud. Det svineri vil jeg alligevel nøjes med at have derhjemme.

Mon ikke en opdate af ovenstående følger ? 😉

2 Replies

  1. Hm, vi opgav det der trænings noget, dvs vi prøvede – men det var kun om formiddagen i weekenden. Den første måneds tid tissede han bare i bukserne, derfra holdt han sig til han fik ble på – på toilet eller potte kom der ingen ting, lige som han gik i baglås. Og så en dag kom han og sagde at han skulle tisse – og så var han blefri – lige som Annike fr aden ene dag til den anden 3 år og 3-4 måneder gammel. Desværre er der stadig ind i mellem uheld i BH – mest når hans favorit pædagoger ikke er der:( eller dvs ikke stadig, for det er noget nyt opstået – spurgte ham i går hvorfor, så siger han jeg vil ikke tisse på børnehavens toilet – kun der hjemme – dvs han gør det nu også når vi er ude sammen, tisser på toilet. Ved ikke rigtig hvad der er galt med børnehavens toilet, må snakke med hans kontakt pædagog

  2. Det siges jo at piger ofte er tidligere blefri end drenge, herhjemme var datteren også “tørlagt” langt tidligere end sønnerne. Et lille trick kan være at bruge stofbleer (ja – storvask! Jeg ved det godt :s) Men med de gode engangsbleer vi har i dag mærker barnet næppe, at bleen bliver våd. Men en stofble bliver helt sikkert både våd og klam at have på og min erfaring er, at de lynhurtigt finder ud af at alternativet – potten/wc’et – er langt at foretrække 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *