Acq taggede mig.. og nu har jeg gået og spekuleret lidt.. så here goes:

Hvilken bog har betydet mest for dig?

Det er svært – for generelt vil jeg sige, at den bog, jeg netop er igang med, er den, der betyder mest. Bogen skaber et univers – og en tankestrøm, så ens virkelighed bliver farvet i nye farver. Nye tanker, nye ideer, nye begreber dukker op og sætter gang i hjernecellerne.

Men hvis jeg skal se på, hvilken bog, der har sat sig dybest inderst inde – så tror jeg det er Astrid Lindgrens "Brødrene Løvehjerte". Jeg har læst den mange gange – og jeg har læst den højt mange gange. Som barn fandt jeg stor stor trøst i tanken om, at vi "lever videre et andet sted" – og Nangiala (sådan staves det vist ikke) var et univers, jeg sagtens kunne forstå. Idag forstår jeg dø, reinkantion og savn på en helt anden måde – men der er ingen tvivl om, at den bog – grundlæggende – har givet mig basis for at udvikle mine senere tanker omkring de helt store spørgsmål i livet – fordi der her var en historie med meget specifikke definitioner på, hvordan "efterlivet" så ud.

 

Begge mine børn er opkaldt efter navne fra Astrid Lindgrens bøger. Min datter som den artige Annika fra Pippi - og min søn som verdens sejeste og smukkeste storebror i Brødrene Løvehjerte: Jonatan.

Hvilken genre læser du mest?

Jeg er nok mest til krimi – allerbedst, hvis det er noget retsals-noget. Grisham – og andre i samme genre, ædes råt og meget hurtigt. Desuden elsker jeg bøger i John Irving genren.

Historiske bøger, der er til, alene for at genfortælle en historisk begivenhed.. se – der bevæger jeg mig kun nødigt hen.

Hvilken bog læste du sidst?

 

Den, jeg sidst er blevet færdig med er "Den lukkede bog".. I øjeblikket arbejder jeg mig sejt igennem Shirley MacLaines "På dybt vand"

 

Hvilken køn er du?

Hmm.. sidst jeg så efter, var jeg af hunkøn 🙂

/ Bog

2 Replies

  1. I min barndom blev jeg bange for historien om “Brødrene Løvehjerte”. Jeg kunne ikke med tanken om, at når de så døde i Nangiala, så skulle de videre til det næste… Hvordan kunne man så være sikker på, at finde dem man holdt af…? Historien gjorde mig bange og ængstelig.

  2. Hej Pernille, jeg sad og søgte efter børne sange på nettet, “tænk hvis jag sad på månen” for at jeg ville synge den for min datter på 8. og kom så pludseligt ind på din side, hvor jeg nu har tilbragt næsten 2 timer med at læse om dig, din familie og andres tanker.
    Nu var jeg så kommet til din side om bøger.. Jeg elskede også Brøderne løve hjerte, og ønskede mig mer en noget i denne verden en storebror som Jonathan (elsker også det navn).
    Min øngling bog er nok den lille prins, jeg elsker den måde hvori forfatteren har beskrevet børns fantastiske dejlige logik, og voksnes ofte lukkede æske logik, jeg vil råde jer der ikke har læst den, at læse den. Det er et dejligt opdragende voksen eventyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *