…som jeg skrev om tidligere var en tur til Comwell Sorø store kro.

Manden kom naturligvis senere hjem, end forventet.. Der var opstået snestorm i København – og alle trafikanter var pludselig fanget.

Og endnu mere naturligvis, opdagede jeg på vej ud af døren, at jeg havde glemt kørselsvejledningen, som jeg ellers havde printet ud i 8 eksemplar, ude på arbejdet.

Derfor tog jeg rask til Roskilde med en undrende mand ved min side. Jeg kunne se på ham, på hele turen, at hjernen kørte på højtryk.. hvor skulle vi hen?

Jeg fandt vejen – og vi endte da også på hotellet – adskillige timer senere end, jeg først havde beregnet mig til. Vi var skrupsultne, så vi skyndte os ned for at få noget at spise til at starte med. Menuen var først noget tyndskåret marineret kalvefilet hvortil der var noget kold kartoffelværk. Derefter oksefilet med pommes Ana, SKØN sovs og noget lækkert tilbehør. Desserten har jeg ikke set før: Appelsintærte med kanelsorbet. Det var utrolig lækkert.. Sorbeten var slet ikke lige så fed, som en skovlfuld creme fraise ville have været – og kanelsmagen stod fantastisk til appelsintærten.

Til maden fik vi rødvin – og små stjerner i øjnene. Manden blev meget hurtigt enig med sig selv om, at det var dejligt sådan at blive hevet ud af sit daglige trummerum – og væk fra unger og vasketøj.. og herop til en skøn udsigt med skøn mad - og tid og lyst til at sidde og se konen lidt dybere i øjnene, end det normalt er muligt. 

Jeg fortalte min kære husbond, at eftersom ferie er noget vi meget sjældent kommer på – blandt andet grundet mandens virksomhed, der ikke rigtig bare lader sig lukke en uge eller to – så ville jeg synes det var alletiders, hvis vi kunne hive unger og pakkenelliker på sådan en lille weekendtur nogle gange om året. Den var manden helt med på – men han mente nu også at vi skulle lave flere små overraskelser for hinanden.. For parforholdet.. for blinket i øjet.

Aftalen blev, at jeg skal holde udkig på de gode tilbud.. og at indenfor de næste tre måneder, vil manden overraske mig – på sammen måde, som jeg har overrasket ham. Ikke nødvendigvis lige med et lille hotelophold.. Det kan lige så godt være en kanotur – eller en hyggelig middag en enkel aften. Men at vi skal dyrke hinanden – og overraskelsen. Jeg smilede om kap med den sol, der forlængst havde forladt Sorø – for at begive sig videre over verden. Hvem kan sige "nej" til forkælelse?

Efter maden gik vi i kælderen og nød at have "vandlandet" (som altså reelt ikke er andet end en sauna, et solarium, et boblebad, et lille bassin til ungerne - og et lille bassin til de lidt ældre. At have sådanne faciliteter helt for sig selv var guld værd.

Morgenen efter bød på den helst store morgenbuffet. Eneste fejl var, at den eneste tilgængelige avis var Politiken. Men det lever vi med 🙂

Det skal gøre igen..

Det vigtige for mig var i lige så høj grad, at den tilkøbte luksus faktisk var rimelig at betale sig fra – og det synes jeg i den grad den var.

/ Livet i mine mænd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *