HelseMatilde har længe forsøgt at vække alle os kvinder og piger med sit tag #jegerheltalmindelig og #fuckidealet – og jeg har fulgt hende og i mit stille sind tænkt, at jeg håber, der kommer mange flere af hende.

Men helt ærligt: HelseMatilde er gudesmuk. Så når hun skriver #jegerheltalmindelig , så er jeg hende, der tænker: “Det er jeg også – og 20 kg”

Igår så jeg Embrace fra Netflix. En hyldst til os alle. Taryn Brumfitt fik tre børn. Som alle andre kvinder, var hendes krop medtaget efter graviditeterne – og vi ved jo alle, at med mindre vi har den helt rigtige størrelse, så er vi som kvinder “forkerte”. For skønhedsidealet er enkelt: Slank – og helst så slank, at man faktisk ikke kan være det af naturlig vej. Så hun gik igang med hård træning og brugte rigtig meget af sin tid på at ændre sin krop. Tid, hun ikke brugte på sine børn. Og hun nåede det: Hun opstillede ligefrem i en konkurrence. Og her opdagede hun noget uhyggeligt: Der var ingen af dem, der var med i konkurrencen, og som alle som en var supertynde og netop forbilledet for alle andre, der på nogen måde var tilfreds. Alle som een havde de noget på deres krop, de ikke var tilfreds med. Nogen, der skal arbejdes med. Noget, er ikke er godt nok.

Efterfølgende brugte hun tid på det vigtigste: Sine børn, sin familie og bare det at være glad og lykkelig. Hun lagde et “Før og efter” billede på nettet. Før-billedet vidste en superslank version af hende og “Efter” billedet var et billede, hvor hun havde taget på, men hvor hun var lykkelig. Hvor hun brugte sin tid, på netop det, hun ønskede – og hvor hun ikke var sur og gnaven, fordi hun havde sultet sig selv.  Billedet gik viralt – og kvinder over hele verden hylder hende.

Og derfor – med den bagage – har hun lavet den fantastiske dokumentar “Embrace” med det smukkeste budskab: Vi har al mulig god grund til at elske vores kroppe. Vores kroppe gør os stærke. Vores kroppe bærer vores børn. Vores kroppe fodre vores børn. Vores kroppe giver os fysiske muligheder. Og så ikke mindst: Vores kroppe er smukke – på hver deres fantastiske måder.

Jeg stillede mig foran spejlet imorgen og konkluderede på ægte jysk: “Det er da ikke helt ringe, det der.” Jeg tog den kjole på, jeg føler mig aller mest tilpas i – og konkluderede i spejlet, at jeg faktisk er godt tilfreds med mit spejlbillede. Jeg er, som jeg er. “Du har da fået sommertøjet på” sagde min søde kollega “Det klæder dig nu også”. Jeg nænnede ikke at fortælle hende, at det ikke er tøjet, men min holdning, der er blevet noget mere rank.

Jeg vil gerne være sund. Jeg vil gerne have en god kondition. Og så vil jeg bare gerne have den krop, der kommer af det. Og det bliver ikke en 55 kg krop, hvor jeg dagligt undlader at spise mig mæt eller bruger al min tid væk fra min familie. Lige nu har jeg en fin balance: Motion 1 time om dagen ca – og så spiser vi sundt. Sådan skal det være, for min krop er dejligt, nøjagtig som den er.

Jeg skal lade være med at se på tynde mennesker og tro, de er sundere end mig. Det er de bestemt ikke nødvendigvis. JEG er sund og hvad andre tror, behøver ikke være et issue for mig.

Så: Jeg er helt almindelig. Fuck idealet – og ikke mindst: #ihaveembraced

(Og så kan det være, jeg skal se Embrace en gang hver ½ år, så jeg kan holde dampen oppe – for der er godt nok mange photoshoppet supermodeller i vores hverdag – og meget få ganske almindelige mennesker)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *