Jeg cykler rigtig meget – og taber mig også af det. Indimellem ser jeg på een overvægtig, der f.eks. ikke kan bevæge sig frit grundet vægten og tænker “Jeg cykler liiige lidt ekstra for, at det ikke bliver mig”. Efterhånden som jeg kunne mærke, at der var en motivation i at se på andre, begyndte jeg for alvor at se efter. Og det er blevet et fascinerende kig!

Til at starte med handlede “kigget” meget om, hvorvidt andre var større eller mindre end mig. “Hendes røv er størrer end min” eller “Oj – hendes er godt nok lille”. Udgangspunktet for een, der har været overvægtig det meste af sit liv, var: “Jo mindre, desto bedre”. Mindre, mindre, mindre.

Nu er mine øjne mætte. Og jeg er begyndt at se en masse andet. For hold nu op, hvor er vi mennesker forskellige. Dagligt ser jeg mennesker, jeg synes er ALT for tynde. I starten var det vitterligt kun piger, hvor man øjeblikkeligt mistroer dem for spiseforstyrrelser, der var “for små”. Men efterhånden kan jeg faktisk godt se, at det der med at være “lille og spinkel”. Det er altså ikke nødvendigvis ret sexet! Faktisk ofte tværdimod! Thigh gap: Helt ærligt: det er direkte ikke sexet i min bog! Lårerne er ganske enkelt for tynde. (Og undskyld til dem, der har det fra naturens side – dette er bare min holdning)

Overtrænet mænd og kvinder er faktisk heller ikke min kop the. Fair nok, de selv synes det er flot – og at andre har den smag. Men når jeg mærker efter, så er det ikke det, jeg tænder på – eller har lyst til at ligne. Muskler skal kunne bruges – ikke kunne ses.

Omvendt har jeg set rigtig mange piger f.eks. med en stor mås – kuglerunde baller eller flotte bryster. Super flot og frækt – og giver en fantastisk figur. Jeg har set piger, der er voldsomt overvægtige, hvor jeg slet ikke er i tvivl om, at deres skønhed også ligger i deres vægt! At have store bryster – og ikke have resten af kroppen til at bakke brysterne op – det er slet ikke pænt i min bog. Min mand og hans “jeg er altså mest til, at kvinder har lidt former” giver mere og mere mening. For det er jeg faktisk også! At have en talje kræver jo alt andet lige, at man har en mås, der er bredere – og et brystparti, der er bredede. Ellers er tajlen jo ikke defineret! Og jeg er faktisk ret vild med den form, man har, når der er noget talje på en kvinde.

Jo mere jeg kigger, desto bedre kan jeg lide det, jeg ser i spejlet. Min krop fungerer. Jeg har både til gården og gaden – og sundhedsmæssigt ved jeg, at jeg ligger højt, fordi jeg ved, jeg dyrker motion nok og spiser sundt.

“Hvor meget mere vil du tabe dig?” er der mange der spørger mig om. Mit ærlige svar er: “Hvis det stopper nu, er det ok. Taber jeg mig mere, er det også ok. Det vigtigste er, at jeg kan være i tøj, jeg føler mig tilbas i – og at min krop fungerer efter hensigten på alle måder. At jeg kan leve mit liv uden begrænsninger. Og helt ærligt: Jeg kan faktisk godt lide mit spejlbillede idag – også selvom om vægten siger, jeg har et BMI som overvægtig.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *